Sahte diploma iddiası: Emrah Yeşilırmak şikayeti doğruladı

1 Mart 2024

Güncelleme: 11 Mart 2024

A
A

Halkın Partisi Genel Başkanı Kudret Özersay'ın sahte diploma aldığı iddiasıyla şikayet ettiği fakat ismini vermediği kişinin, Ulusal Birlik Partisi Milletvekili Emrah Yeşilırmak olduğu kesinleşti.

ZgotmplZ

Haber Merkezi: M. İrşad Esen

Sahte diploma konuları gündemdeki yerini koruyor.

Geçtiğimiz haftalarda Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi'ne sahte diploma konularıyla ilgili soruşturma açılmış ve akabinde bugüne kadar 9 kişi tutuklanmıştı.

Ayrıca, uzun bir süredir, bazı bakanların ve üst düzey bürokratların diplomalarının da sahte olduğu konuşuluyordu.

ÖZERSAY'IN ŞİKAYET ETTİĞİ İSİM, UBP MİLLETVEKİLİ YEŞİLIRMAK

Halkın Partisi (HP) Genel Başkanı Kudret Özersay, 20 Şubat tarihinde "bir milletvekilinin Güzelyurt’taki Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi’nden sahte diploma alarak bunu tedavüle sürüp kullandığı" iddiasıyla Polis Genel Müdürlüğü’ne (PGM) başvurdu.

Özersay'ın şikayet ettiği fakat ismini vermediği kişi, Ulusal Birlik Partisi (UBP) Milletvekili Emrah Yeşilırmak olduğu kesinleşti.

Polisin, sahte diploma şikayeti ile ilgili Emrah Yeşilırmak'ı bilgi maksatlı ifadeye çağıracağı öğrenildi.

YEŞİLIRMAK ŞİKAYETİ DOĞRULADI

KSTÜ'den aldığı diplomanın usulsüz ya da sahte olduğu gerekçesiyle şikayet edilen Yaşilırmak ise, Yenidüzen gazetesinden Ertuğrul Senova'ya yaptığı açıklamayla konuyu doğruladı.

UBP'li vekil Emrah Yeşilırmak, "Dokunulmazlık pelerininin ardına saklanacak biri değilim. Eğer Meclisteki arkadaşlarım diplomamın sahte olduğunu düşünüyor, bana güvenmiyorsa, dokunulmazlığımı kaldırsınlar.'' ifadelerini kullandı.  Yeşilırmak, "DAÜ'de aldığım dersler sayıldı ve diplomayı aldım" yanıtını verdi.

Yeşilırmak'la ilgili Meclis web sitesinde eğitimiyle alakalı şu bilgiler yer alıyor:

''Yüksek öğrenimini Doğu Akdeniz Üniversitesi Muhasebe bölümünde tamamladı. Ayrıca Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi, Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi’nin Business Admınıstration (English) İşletme Yönetimi bölümünü bitirmiş olup halen Lefke Avrupa Üniversitesi, Kamu Yönetimi ve Siyaset Bilimi alanında Yüksek lisans yapmaktadır. Kurumsal bir şirkette muhasebe ve finans müdürü olarak görev almış olup, yetkili Muhasip/Murakıp yetkisine sahiptir.''

ÇOĞU ÜST DÜZEY 9 KİŞİ TUTUKLANDI

Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi’nde 6 Şubat'ta başlatılan polis soruşturmasının ardından bugüne kadar çoğu üst düzey 9 kişi tutuklandı.

Üniversite, mali polis tarafından ''sahte belge ve sahtekarlıkla para temini'' suçlamasıyla soruşturma altına alındı.

İddialar arasında, yüksek ücretler karşılığında diploma verilmesi, özellikle farklı okullarda okuyan son sınıf öğrencilerinin, son sınıflarını KSTU'da eğitim görmüş gibi kaydedildiği, yurtdışından öğrenci kaydı yaptırılarak, derse girmeden eğitim verilmiş gibi gösterilmesi suçlamaları yer alıyor.

Ayrıca iddialar arasında, karşılıksız faturalarla milyonları bulan paraların, üniversitenin hesabından çıkarıldığı da yer alıyor.

Tutuklananlar arasında, üniversite ortaklarından S.G., üniversitenin uluslararası ofis sorumlusu A.S, Merkezi İhale Komisyonu eski Başkanı ve şuan Kooperatif Şirketler Mukayyidi olan Çelebi Ilık ile Üniversite Rektör yardımcısı olan zanlı Serdal Işıktaş, eski bakanlardan Kemal Dürüst ve eşi Çalışma Bakanlığı Müdürü  M.D. ile geçmiş dönemlerde bakanlık özel kalem müdürü olarak görev yapan M.Ö de bulunuyor.

Ayrıca, üniversite kampüsündeki restoran işletmecisi olan 38 yaşındaki Ş.K. (E),  "sahte belge düzenleme, tedavüle sürme ve para temini" suçlarından tutuklanmıştı.

Kemal Dürüst ile A.Ş., S.G., ve Ş.K. 29 Şubat'ta mahkemeye çıkarılarak tutukluluk süreleri 5 gün daha uzatıldı. 

01 Mart'ta mahkemeye çıkarılan M.Ö., yurt dışı yasağı, 100 bin TL teminat iki kefilin de 750’şer bin TL kefalet senedi imzalaması şartları ile tutuksuz yargılanacak

26 Şubat Pazartesi günü mahkemeye çıkarılan Kemal Dürüst'ün eşi M.D hakkında, yurt dışına çıkış yasağı konularak, tutuksuz yargılanmasına karar verildi.

13 Şubat'ta gerçekleşen duruşmada mahkeme heyeti, Çelebi Ilık ile Serdal Işıktaş'ın yurt dışına çıkışını yasaklayarak tutuksuz yargılanmasına karar vermişti.

Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi, bazı üst düzey yöneticilerin paralel bir muhasebe sistemi kurarak üniversite gelirlerini hortumladığını açıklayarak, çalınan itibarın geri kazanılması için polisle iş birliğinin sürdürüleceğini açıklamıştı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar