KSTU soruşturmasında üst düzey bir kişi daha tutuklandı

27 Şubat 2024

Güncelleme: 28 Şubat 2024

A
A

Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi'nde yürütülen soruşturma kapsamında üst düzey bir isim daha tutuklandı. tutuklanan zanlının, çarşamba günü Lefkoşa'da mahkemeye çıkarılması bekleniyor. Bugüne kadar tutuklananların sayısı 9 oldu.

ZgotmplZ

Haber Merkezi

Polis Genel Müdürlüğüne bağlı Mali Suçlarla Mücadele Şube Amirliği tarafından, Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesinde yürütülen soruşturma kapsamında bugün bir kişi daha tutuklandı.

Geçmiş dönemlerde bakanlık özel kalem müdürü olarak görev yapan M. Ö. tutuklandı.

M.Ö.'nün yarın Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne çıkarılacağı bildirildi.

Dün üniversite kampüsündeki restoran işletmecisi olan zanlı Ş.K. (E-38) tutuklanmıştı. Ş.K., "Sahte belge düzenleme, Sahte belgeyi tedavüle sürme ve sahtekarlıkla para Temini" suçlarından Güzelyurt'ta mahkemesine çıkarılarak 2 gün tutukluk verilmişti.

ÇOĞU ÜST DÜZEY 9 KİŞİ TUTUKLANDI

Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi’nde 6 Şubat'ta başlatılan polis soruşturmasının ardından bugüne kadar çoğu üst düzey 9 kişi tutuklandı.

Üniversite, mali polis tarafından ''sahte belge ve sahtekarlıkla para temini'' suçlamasıyla soruşturma altına alındı.

İddialar arasında, yüksek ücretler karşılığında diploma verilmesi, özellikle farklı okullarda okuyan son sınıf öğrencilerinin, son sınıflarını KSTU'da eğitim görmüş gibi kaydedildiği, yurtdışından öğrenci kaydı yaptırılarak, derse girmeden eğitim verilmiş gibi gösterilmesi suçlamaları yer alıyor.

Tutuklananlar arasında, üniversite ortaklarından S.G., üniversitenin uluslararası ofis sorumlusu A.S, Merkezi İhale Komisyonu eski Başkanı ve şuan Kooperatif Şirketler Mukayyidi olan Çelebi Ilık ile Üniversite Rektör yardımcısı olan zanlı Serdal Işıktaş, eski bakanlardan Kemal Dürüst ve eşi Çalışma Bakanlığı Müdürü  M.D. de bulunuyor.

Bugün tutuklanan M. Ö. ise, geçmiş dönemlerde bakanlık özel kalem müdürü olarak görev yapmıştı.

26 Şubat Pazartesi günü mahkemeye çıkarılan Kemal Dürüst'ün eşi M.D hakkında, yurt dışına çıkış yasağı konularak, tutuksuz yargılanmasına karar verildi.

Tutuklu bulunan Kemal Dürüst'ün ise 29 Şubat Perşembe günü mahkemeye çıkarılması bekleniyor.

13 Şubat'ta gerçekleşen duruşmada mahkeme heyeti, Çelebi Ilık ile Serdal Işıktaş'ın yurt dışına çıkışını yasaklayarak tutuksuz yargılanmasına karar vermişti.

Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi, bazı üst düzey yöneticilerin paralel bir muhasebe sistemi kurarak üniversite gelirlerini hortumladığını açıklayarak, çalınan itibarın geri kazanılması için polisle iş birliğinin sürdürüleceğini açıklamıştı.

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar