HP'den CTP'ye "sine-i millet"i yeniden düşünme çağrısı

11 Ağustos 2022

Güncelleme: 11 Ağustos 2022

A
A

HP, Özersay’ın sine-i millet kararının, son dönemde yaşananlarla şimdi herkes tarafından daha iyi anlaşılmaya başlandığını savundu, muhalefete "sine-i millet"i yeniden düşünme çağrısı yaptı.

ZgotmplZ

Halkın Partisi (HP) Sine-i Millet Komisyonu Başkanı Çağın Çağatay, yerel yönetimler reformu konusunda hükümetle muhalefet arasında yaşanan gerilimi değerlendirdi.

Yazılı bir açıklama yapan Çağatay, HP Genel Başkanı Kudret Özersay’ın, "halk iradesinin ayaklar altına alındığı onur kırıcı bu durumun parçası olmamak ve iradenin yenilenerek iradeye yeniden sahip çıkılmasını sağlamak" maksadıyla Meclis’ten çekildiğini anımsattı

Çağatay, Özersay’ın Meclis’ten çekilme yönündeki sine-i millet kararının, son dönemde yaşananlarla şimdi herkes tarafından daha iyi anlaşılmaya başlandığını savundu.

HP’nin aylar önce belediye reformu adı altında aylarca ortak ad-hoc komite kurmayan hükümetle birlikte ülke yararı için çalışılmasının kendi kendini kandırmak anlamına geleceği uyarısı yaptığını da kaydeden Çağın Çağatay, şöyle devam etti:

“Şimdi Meclis’te muhalefete ve sendikalara bu gayrimeşru hükümetin tüm söylediklerinin havada kaldığını yaşayarak bir kez daha gördük. Bu noktadan sonra ana muhalefet partisinin de değişen şartlar ve yaşananlar temelinde yeniden bir değerlendirme yapması gerektiğini düşünüyorum.”

NE OLMUŞTU?
 

Siyasi ve ekonomik krizlerden rahatsız olan Halkın Partisi 19 Mayıs'ta Meclis'ten çekilme kararı aldı

HP Genel Başkanı ve Lefkoşa Milletvekili Özersay, 27 Mayıs'ta Meclis Başkanlığı’na milletvekilliğinden çekilme dilekçesini vererek ilk adımı attı.

Cumhuriyet Meclisi Başkanlık Divanı tarafından alınan karar doğrultusunda Özersay’ın istifa kararı, 6 Haziran 2022 tarihinde Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu'nda görüşülerek oylamaya sunuldu ve milletvekilliği düşürüldü.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar