Ekmek firmaları istedi, bir ayda 3. kez emirname yayımlandı: Ekmek resmen 15 TL oldu

1 Mart 2024

Güncelleme: 2 Mart 2024

A
A

Ekonomi Bakanı Olgun Amcaoğlu, ekmek firmalarının isteği üzerine bir ay içinde 3'üncü kez emirname yayımlayarak somun ekmeğin fiyatını değiştirdi. Yeni bir emirnameyle somun ekmeğin satış fiyatı 15 TL oldu.

ZgotmplZ

Haber Merkezi: M. İrşad Esen

Ekmek fiyatlarındaki artışı engellemek için, hükümet şubat ayının başında emirnameye yayımlayarak somun ekmeğin satış fiyatını 12 TL olarak belirlemiş, fakat ekmek üreticilerinin itirazı sonucu, 3 gün sonra ikinci bir kararnameyle 13,5  TL 'ye yükseltilmişti.

Aradan 25 gün geçtikten, ekmek üreticileri bu kararnameye de uymayacaklarını, somun ekmeği 15 TL'den satacaklarını açıkladı.

Ekonomi ve Enerji Bakanlığı aldığı kararı bugün tekrar değiştirerek, 3'üncü bir kararnameyle somun ekmeğin satış fiyatını 15 TL olarak belirledi.

Karar Resmi Gazete'de yayımlanan emirname, cumartesi günü yürürlüğe giriyor.

MYK HABER'E KONUŞAN BİRLİK BAŞKANI: BAKAN RİCA ETTİ!

Fırıncılar Birliği Başkan Ömer Çıralı, MYK Haber'e açıklama yaparak, Ekonomi ve Enerji Bakanı Olgun Amcaoğlu'nun dün akşam kendilerine ulaşarak, zammın bir gün sonra uygulanması ricasında bulunduğunu kaydetti. Çıralı, ülke dışında olan Başbakan Ünal Üstel'in onayını gerektiren bir durumdan dolayı bakanın böyle bir ricada bulunduğunu aktardı. Ömer Çıralı bu nedenle 1 Mart Cuma günü uygulamaya girmesi planlanan ekmek zammının 2 Mart Cumartesi itibarıyla geçerli olacağını ifade etti.

Fırıncılar Birliği Başkanı Çıralı zammın sadece somun ekmeğe yapıldığını da ekledi.

DAHA ÖNCE 2 DEFA DEĞİŞTİ

Ekmek fiyatlarındaki artışın önüne geçmek için, 2 Şubat Cuma günü, Ekonomi ve Enerji Bakanı, 1977 Mal ve Hizmetler (Düzenleme ve Denetim) Yasası'nın 4(1) (B) maddesinin verdiği yetkiyi kullanarak somun ekmek fiyatının en fazla 12 TL olması için emirname yayımlamıştı.

Ekmek Üreticileri, hükümetin aldığı ekmeğin azami satış fiyatının sabitlemesi kararını tanımadığı duyurarak, kararın "Rekabet Yasası kurallarına uymadığı" gerekçesiyle rakamları değiştirmeyeceklerini açıklamıştı.

Ekonomi ve Enerji Bakanı Olgun Amcaoğlu ise 05 Şubat'ta yaptığı açıklamada, 200 gramlık somun ekmek fiyatının 13.5 TL'ye çıkardıklarını duyurmuştu.

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar