Güney'e PKK uyarısı, garantörlük mesajı

21 Nisan 2022

Güncelleme: 22 Nisan 2022

A
A

Hulusi Akar, Rumların PKK'ya verdiği desteğin "çıkmaz bir sokak" olduğunu vurguladı, "Türkiye, Kıbrıs'ta barışın, huzurun ve güvenliğin teminatı olmuştur, olmaya devam edecektir." dedi.

ZgotmplZ
Türkiye Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Türk Silahlı Kuvvetleri komuta kademesi ile Mavi Vatan Tatbikatı’nın Seçkin Gözlemci Günü faaliyetlerine katıldı.
Anadolu Ajansı

Türkiye Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Kıbrıs'ın Türkiye'nin milli davası olduğunu vurguladı.

Türkiye Deniz Kuvvetleri Komutanlığı tarafından Karadeniz, Ege Denizi ve Doğu Akdeniz'de düzenlenen Mavi Vatan-2022 Tatbikatı'nın Seçkin Gözlemci Günü faaliyetleri sonrasında tatbikata katılan gemilerin komutanlarına video konferans yöntemiyle hitap eden Akar, Kıbrıs'taki gelişmelere de değindi.

İKİ DEVLET VURGUSU

Yıllardır devam eden görüşmelerin çözümsüz kaldığına dikkati çeken Akar, "Tek çözüm egemen, eşit, bağımsız iki devlet. Bunun dışında herhangi bir çözüm olmadığı, olamadığı bu 50 yıllık süreçte görülmüştür." ifadesini kullandı.

GÜNEY'DEKİ PKK/YPG TEMSİLCİLİĞİ

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, terör örgütü PKK/YPG'nin Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nde temsilcilik açtığını hatırlatarak, şunları kaydetti:

"Bunlar kışkırtıcılığın ve samimiyetsizliğin, Türkiye'ye karşı terörü desteklemenin tipik örnekleridir. PKK/YPG terör örgütü. Siz bunlara yer, yurt veriyor, onları destekliyorsunuz. Terörü destekliyorsunuz. Bunlar doğru şeyler, çıkar yollar değil. Bunlar çıkmaz sokaktır." 

GARANTÖRLÜK HATIRLATMASI

Türkiye'nin, anlaşmalar çerçevesinde Kıbrıs'ta garantör bir devlet olduğuna dikkat çeken Hulusi Akar, şöyle devam etti:

"Kim ne yaparsa yapsın biz kendi garantörlük haklarımızı, sorumluluklarımızı bugüne kadar yerine getirdik, getirmeye devam edeceğiz. Türkiye, Kıbrıs'ta barışın, huzurun ve güvenliğin teminatı olmuştur, olmaya devam edecektir. Biz daima Kıbrıslı kardeşlerimizin yanındayız ve yanında olmaya devam edeceğiz. Diyalog çağrılarımızı bazıları zafiyet olarak görüyor. Bu zafiyet değil. Biz barışçıl yol ve yöntemlerle sorunları çözmeye çalışıyoruz. Fakat diğer taraftan da hakkımızı, hukukumuzu çiğnetmeyiz dediğimiz zaman da bu bir tehdit değil. Bu manada biz ülkemizin ve KKTC'nin hak, alaka ve menfaatlerini korumakta azimliyiz, kararlıyız çok şükür buna da muktediriz. Bunun bilinmesi lazım."

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar