HP'den ihraç için harekete geçildi

4 Haziran 2022

Güncelleme: 5 Haziran 2022

A
A

Sine-i millet kararının ardından milletvekilliğinden istifa eden Özersay'ın aksine istifa etmeyeceğini açıklayan Rogers ile Baybars'ın partiden ihracı için harekete geçildi.

ZgotmplZ

Haber Merkezi: İrşad Esen

Özellikle 23 Ocak seçimlerinden sonra yaşanan siyasi ve ekonomik krizlerden rahatsız olan Halkın Partisi 19 Mayıs'ta Meclis'ten çekilme kararı alındı.

Karar Parti Meclisi'nde oy çokluğuyla alınmıştı.

HP Genel Başkanı ve Lefkoşa Milletvekili Özersay partisinin Parti Meclisi tarafından alınan sine-i millet kararına uygun olarak 27 Mayıs'ta Meclis Başkanlığı’na milletvekilliğinden çekilme dilekçesini vererek ilk adımı attı.

Cumhuriyet Meclisi Başkanlık Divanı tarafından alınan karar doğrultusunda Özersay’ın istifa kararı, 6 Haziran'da yapılacak Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu'nda görüşülerek, oylamaya sunulacak.

KARARA UYMAYAN 2 VEKİLE İHRAÇ YOLU

3 milletvekili bulunan Halkın Partisin'de Özersay'ın isifa dilekçesini vermesinin ardından gözler diğer iki milletvekiline çevirilmişti.

HP Genel Başkanı Kudret Özersay'ın aksine, HP milletvekilleri Jale Refik Rogers ve Ayşegül Baybars geçtiğimiz perşembe günü milletvekilliği görevinden istifa etmeyeceğini açıkladı.

PARTİ MECLİSİ'NDEN İHRAÇ İSTEMİ...

Halkın Partisi Parti Meclisi Ayşegül Baybars ve Jale Refik Rogers’ın disiplin kurulana sevk edilmesi kararını değerlendirmek üzere bu akşam toplandı.

Halkın Partisi Parti Meclisi, oy çokluğu ile Baybars ve Rogers’ı partiden kesin ihraç talebiyle disiplin kuruluna sevk etti.

MYK Haber'İn Halkın Partisi'ne yajkın isimlerden elde ettiği bilgilere göre, Parti Meclisi toplantısında partiden ihraç istemiyle disiplin kuruluna sevkedilmeleri kararı alındı ve bu konuda Disiplin Kurulu'nun yetkilendirildiği öğrenildi.

ÖZERSAY: DİSİPLİNİ HATIRLATMIŞTI

Halkın Partisi Genel Başkanı Kudret Özersay iki vekilin istifa etmeyeceğini açıklamasının hemen ardından partinin aldığı kararların diğer bütün üyeler gibi milletvekillerini de bağladığını söylemişti.

Vekillerin bağımsız milletvekili olmadıklarına ve Halkın Partisi milletvekili olduklarına göre, onların da parti kararına uymak zorunda olduklarına işaret eden Özersay, “Kimse partinin üzerinde değildir” dedi.

Ortada uyulmayan ve ihlal edilen bir karar olduğu için hafta sonu Parti Meclisi’nin toplanacağını vurgulayan Özersay, toplantıda milletvekillerinin disiplin konusunun ele alınacağını belirtmişti.

23 Ocak'ta yapılan erken genel seçimlerinden Halkın Partisi  (HP) yüzde 6,68 oy almış, Cumhuriyet Meclisi'nde ise 3 sandalye elde etmişti.

Seçilen isimler Kudret Özersay, Ayşegül Baybars ve Jale Refik Rogers.

 

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar