Yitip Giden Kültürel Miras Sempozyumu düzenleniyor

11 Şubat 2024

Güncelleme: 12 Şubat 2024

A
A

Kültürel mirası koruma algısını güçlendirmek ve yok olmakta olan mirasa dikkat çekmek amacıyla ''Yitip Giden Kültürel Miras Sempozyumu'' düzenleniyor.

ZgotmplZ

Yitip Giden Kültürel Miras Sempozyumu düzenleniyor.

Çeşitli kurum ve kuruluşların iş birliğiyle Kıbrıs’ta ilk kez düzenlenen sempozyumun amacı kültürel mirası koruma algısını güçlendirmek ve yok olmakta olan mirasa dikkat çekmek.

 Atölyelerin ilki Birgül Feyzioğlu eğitmenliğinde gerçekleştirildi.

Sempozyuma alanında uzman birçok akdemiysen ve araştırmacı katılım sağlayacak.  Küratörlüğü Ayhatun Ateşin tarafından düzenlenecek Kültürlerin Çok Sesli Motifleri atölyelerle interaktif çalışmalar gerçekleşecek.

Kültür varlıklarını çocukların kendi deneyimleri ile uygulayarak o dönem yaşantısını anlamaları, kullanılan materyalleri deneyimleyerek eski çağlarda nasıl kullanıldıkları konusunda bilgi sahibi olmaları ve kültür varlıkları ile kültürel mirasın sürdürülebilirliğinin ortaya koyulması hedefleniyor.

Atölyelerde, kültür varlıklarının sürdürülebilirliği ve korunması için interaktif çalışmalar yapılacak.

Sempozyumda, alanında uzman akademisyenler ve araştırmacılar bir araya gelecek.

Eğitmenlerin liderliğinde gerçekleştirilen atölyelerde, katılımcılar kültürel mirasa dair farkındalık kazanacak.

Müze eğitimi çalışması sırasında, Troya destanı üzerinden eleştirel düşünme ve soru yöntemleri kullanılarak katılımcılara kültürel miras kavramı hakkında farkındalık kazandırıldı.

Sempozyum, 22-23 Şubat 2024 tarihlerinde KKTC Milli Arşiv ve Araştırma Dairesi, Kültürel Mirası Koruma ve Araştırma Derneği (KÜMAD) ve Alashia Terracotta Sanat Topluluğu tarafından organize ediliyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar