"Melekler"in babaları Lefkoşa'daki adalet yürüyüşü için gece Mağusa'dan meşalelerle yola çıktı

19 Nisan 2024

Güncelleme: 19 Nisan 2024

A
A

Lefkoşa'da bugün yapılacak "Adalete Işık Tut" yürüyüşü için "Şampiyon Melekler'in babaları, gece yarısı meşalelerle Mağusa'dan Lefkoşa'ya yürüyüşe başladı. Babalar, "Adalet İçin Yürüyoruz, Adalete Güveniyoruz" sloganıyla gün boyu yürüyecek.

ZgotmplZ

Şampiyon Melekler için Lefkoşa'da yapılacak “Adalete Işık Tut” yürüyüşü bugün yapılıyor.

Bu yürüyüş öncesinde Adıyaman'daki depremde çocuklarını kaybeden babalar, Mağusa'dan Lefkoşa'ya yürüyüşlerine başladı.

04.03'de, Mağusa Türk Maarif Koleji'nde yakılan adalet meşalelerini alan babalar, gün boyunca Mağusa'dan Lefkoşa'ya yürüyecek ve adalet taleplerini vurgulayacak.

"İsias Ortak Davamızdır" ve "Adalet İçin Yürüyoruz, Adalete Güveniyoruz" sloganları da atan babalar, bu akşam yapılacak adalet yürüyüşüne tüm vatandaşları davet etti.


Adıyaman'da ocak ayında başlayan İsias Otel davasının 26 Nisan'da devam edecek olan duruşması öncesinde bugün Lefkoşa'da yapılacak “Adalete Işık Tut” yürüyüşü saat 19.00’de başlayacak. Lefkoşa Otobüs Terminali'nden başlanarak, TC Lefkoşa Büyükelçiliği önüne meşalelerle yürünecek.

“Adalete Işık Tut” yürüyüşü ilk olarak 30 Kasım 2023 tarihinde yoğun katılımla Gazimağusa'da gerçekleşmişti. Şampiyon Melekleri Yaşatma Derneği öncülüğünde düzenlenen yürüyüş, ailelerin, sanıkların "olası kast"la yargılanması talebine dikkat çekmek amacıyla gerçekleştirilmişti.  Eylem sırasında meşalelerle "ADALET" yazılırken, yürüyüş Türkiye'de de ses getirmişti.

Kahramanmaraş merkezli depremler sırasında Türk Maarif Koleji Yıldız Kız ve Erkek Voleybol kafilelerinin konakladığı Adıyaman'daki İsias Hotel yıkılmıştı. Oteldeki 39 kişilik kafileden, 3 veli ve 1 öğretmen kendi imkanlarıyla enkazdan sağ kurtulurken, 26 öğrenci, 4 öğretmen ve 5 veli olmak üzere 35 kişi yaşamını yitirmişti.

Adıyaman Cumhuriyet Başsavcılığı'nca, Adıyaman 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'ne sunulan iddianamede, 3'ü tutuklu 11 sanık hakkında "bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma" suçundan 2 yıl 8'er aydan 22 yıl 6'şar aya kadar hapis cezası talep ediliyor.

Kayıp yakınları ise sanıkların "olası kast"tan yargılanmasını istiyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar