Macaristan'da Denktaş'ı duygulandıran sürpriz

14 Ağustos 2022

Güncelleme: 15 Ağustos 2022

A
A

Macaristan'da düzenlenen Hun/Türk Kurultayı’nda KKTC bayrağı da dalgalanırken, etkinliğe katılan Serdar Denktaş, o anlara ilişkin görüntüleri paylaştı.

ZgotmplZ

Macaristan’da düzenlenen Hun/Türk (Macar-Turan) Kurultayı’nda Türk boylarının Orta Asya’dan Avrupa’ya uzanan göç serüveninin temsil edildiği atlı süvarilerin bayraklı geçişinde 28 Türk yurdunun arasında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti bayrağı da dalgalandı.

Macar Turan Kurultayı’na katılan Denktaş Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Serdar Denktaş, konuyla ilgili açıklamasında, KKTC bayrağının diğer Türk boylarıyla birlikte Macar semalarında dalgalanmasından gurur duyduğunu belirtti.

Denktaş, o anların görüntülerini sosyal medya hesabından da "Hun/Türk Kurultayı süresince çeşitli temaslarda bulunduk. Yorucu geçen üç gün sonunda Kurultay geçit töreninde beni duygulandıran sürpriz tüm yorgunluğumuza değdi." notuyla paylaştı.

Açılış töreninin ardından alanda açılan stantları ziyaret eden Denktaş, Türk Devletleri Teşkilatı Genel Sekreteri ve Kazakistan Başbakan Danışmanı Baghdad Amreyev ile görüştü. Denktaş, Türk Devletleri Teşkilatı ile iş birliğinin Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti açısından büyük bir kazanım olduğunu ifade etti.

Hun/Türk (Macar-Turan) Kurultayı, Türk kökenli milletleri buluşturmak için Macaristan'ın Bacs-Kiskun bölgesindeki Bugac kasabasında iki yılda bir gerçekleştiriliyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar