''Kıbrıs Türk toplumunda cinsiyet ayrımı yok''

10 Mart 2024

Güncelleme: 10 Mart 2024

A
A

GİKAD'ın ''Sözün Özü Kadın Paneli''nde konuşan Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ile Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre, kadınların önemine değindi.

ZgotmplZ

Kıbrıs Türk Girişimci Kadınlar Deneği (GİKAD), 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü vesilesiyle "Sözün Özü Kadın Paneli" düzenledi. Panele, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar , Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre, Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu, bakanlar ve belediye başkanları da katıldı.

Cumhurbaşkanı Tatar, panelde yaptığı konuşmada, tüm kadınların Dünya Kadınlar Günü'nü kutlayarak başladı. GİKAD Başkanı İçim Çağıner Kavuklu'nun kadınların ülke yönetimine, bürokrasiye, eğitime, sağlığa ve iş hayatına katılımının erkeklere göre geride olduğuna dair veriler paylaştığına değinen Tatar, kadınların sayısının artırılması ve kadınların erkeklerle birlikte hareket ederek daha fazla katılım sağlaması gerektiğini vurguladı. Ayrıca, kadınların başarılarına değinen Tatar, kadınların sadece iş, siyaset ve yöneticilik alanlarındaki başarılarının değil, her alandaki başarılarının takdir edilmesi gerektiğini ifade etti.

Cumhurbaşkanı Tatar, Kıbrıs Türk toplumunda cinsiyet ayrımının olmadığını ve kadınların özellikle çocuk yetiştirme, eğitim ve iş hayatına hazırlık gibi büyük sorumluluklarına rağmen büyük özveri gösterdiklerini belirtti. Ayrıca, GİKAD'ın başarılı çalışmalarını tebrik ederek devamını diledi.

Panelde söz alan Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre ise, kadınlara eşitlik haklarıyla yaklaşılması gerektiğini vurguladı. Kadınların emeğinin değerinin bilinmesi gerektiğini belirten Töre, cinsiyet ayrımcılığının insanlıkla bağdaşmadığını ifade etti. Kendi mücadele yıllarındaki zorlukları ve annelerin desteğinin önemini anlatan Töre, kadınların her zaman baş tacı olduğunu sözlerine ekledi. Atatürk Cumhuriyeti'nden günümüze kadar kadın hakları konusunda önemli kazanımlar elde edildiğini belirten Töre, Kıbrıs Türk toplumunun da Atatürk'ün izinden yürüdüğünü ve kadınların her zaman önemli olduğunu vurguladı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar