Üstel, Şampiyon Melekler Köyü'nde: KKTC, Anavatanın yanında başka ne zaman olacaktı?

15 Mart 2023

Güncelleme: 18 Mart 2023

A
A

Üstel, Ataoğlu, Arıklı ve Dayanışma Platformu üyeleri İskenderun'a kurulan “Şampiyon Melekler Köyü” Konteyner Kent geçici barınma alanını ziyaret etti. Üstel, "KKTC, yaşanan bu acı sırasında Anavatanın yanında olmayacak ne zaman olacaktı?" dedi.

Başbakan Ünal Üstel, Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı ve Kıbrıs Türk Dayanışma Platformu üyeleri bugün Hatay'ın İskenderun ilçesine kurulan “Şampiyon Melekler Köyü” Konteyner Kent geçici barınma alanını ziyaret etti.

Ziyarette KKTC heyetine Türkiye Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez eşlik etti. 

Başbakan Ünal Üstel, burada yaptığı kısa açıklamada şunları kaydetti:

"Milletimize geçmiş olsun. Depremlerin ardından acıları paylaşmak için KKTC halkı bir yumruk oldu. Halkımız bölgeye yetişmek için adeta birbirleriyle yarıştı. İş insanlarımız tüm imkanlarıyla bu sürece katkı verdi. KKTC, yaşanan bu acı sırasında Anavatanın yanında olmayacak, ne zaman olacaktı? Biz de seferberlik içerisinde acıları paylaşmaya, yardıma koştuk. 500 arama kurtarma ekibi, 150 araç ve 150 makine gönderdik. Yaraların sarılması için de halkımızın katkılarıyla 100 tır gönderdik. Ardından oluşturulan Kıbrıs Türk Dayanışma Platformu ile hükümet birlikte 1000 prefabrik konut desteği verme kararı aldık. Depremde hayatını kaybeden Şampiyon Meleklerimiz, bu köye onların ismini vereceğiz. Buranın ardından Hatay ve Adıyaman'ı ziyaret edeceğiz. İsias Otel soruşturmasıyla ilgili savcıyla görüşeceğiz."

Üstel'in ardından Kıbrıs Türk Dayanışma Platformu adına iş insanı Dimağ Çağıner kısa bir açıklama yaptı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar