Yaşarata'dan sitem ve suçlama dolu paylaşım: KKTC'li yöneticiler tanıtım için hiç çaba harcamıyor

22 Mayıs 2023

Güncelleme: 22 Mayıs 2023

A
A

KKTC turizminin potansiyeline rağmen tanıtımının yapılmadığını savunan İngiltere Kıbrıs Türk Ticaret Odası Başkanı Yaşarata, "KKTC'li yöneticiler oraya buraya gideceğine Malta'ya, Güney Kıbrıs'a baksınlar. Yazıktır günahtır…" dedi.

ZgotmplZ
Muhammet Yaşarata, paylaşımına Malta gezisinden bazı kareleri de ekledi.
Muhammet Yaşarata / Facebook

İngiltere Kıbrıs Türk Ticaret Odası Başkanı Muhammet Yaşarata, turizm sektörünü kötü yönettikleri ve yeterli tanıtım yapmadıkları gerekçesiyle KKTC'li siyasileri ve devlet yöneticilerini yerden yere vurdu.

Aynı zamanda uluslararası Cyprus Premier Holidays şirketinin sahibi olan Kıbrıslı iş insanı Yaşarata, kişisel sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, ziyaret ettiği Malta'dan etkilenerek, "KKTC turizminden umutlarımızı şimdilik kaybettik." dedi.

"KÖTÜ YÖNETİLİYOR..."

KKTC'ye çok güzel otel yatırımları yapıldığını, çok güzel restoranların ve tarihi eserlerin bulunduğuna dikkat çeken Muhammet Yaşarata, "Sadece maalesef çok kötü bir turizm devlet yönetim şeklimizden dolayı, birçok ülkenin turizmi yükselişte iken, bizimkisi aşağıya doğru çakılmaya devam ediyor." ifadelerini kullandı.

"YÖNETİCİLER HİÇ ÇABA HARCAMIYOR..."

KKTC'de turizmin başındaki yöneticileri tanıtım için hiç çaba harcamadıklarını savunan Yaşarata, Malta turizminin devletin öncülüğü ile oluşturulan Malta Turizm Örgütü ile yönetildiğini işaret ederek, "Şimdi tüm devlet ve özel sektör, Malta’yı tanıtmak için her türlü tanıtım ve reklam kampanyaları yapıyorlar! Dünyanın tüm ünlü influencerlerini davet ediyorlar! Tur operatörleri ile ortak reklam kampanyası yapıyorlar! Tanıtım için yaptıkları saymakla bitmez." örneğini verdi.

"MALTA'YA, GÜNEY'E BAKSINLAR..."

Muhammet Yaşarata, "Bizim turizm devlet yöneticileri ise oraya buraya gideceğine Malta'ya gidip bir baksınlar! Yanımızdaki Güney Kıbrıs turizmi nasıl başarılı yönetiyorlar baksınlar." dedi.

"NEDEN TANITIM YAPILMIYOR? YAZIK, GÜNAH..."

Paylaşımının sonunda KKTC'nin büyük turizm potansiyeline vurgu yapan Yaşarata, "Siyasi tanımamışlığı kıracağımız tek sektörler turizm ve üniversitelerimiz! Neden tanıtım yapmıyoruz? Yazıktır günahtır…" siteminde bulundu.

İngiltere Kıbrıs Türk Ticaret Odası Başkanı Muhammet Yaşarata

İngiltere Kıbrıs Türk Ticaret Odası Başkanı Muhammet Yaşarata'nın paylaşımı şöyle:

"Malta ziyaretimiz çok verimli geçti. Paradise & Premier olarak inşallah MaltaParaidse.com ve MaltaPremier.com olarak tatil satışlarımıza başladık. 

KKTC turizminden artık umutlarımızı şimdilik kaybettik. Şimdilik diyorum. Çünkü, ülkemize çok güzel otel yatırımları yapıldı. Çok güzel restoranlarımız var. Çok güzel tarihi eserlerimiz var. Sadece maalesef çok kötü bir turizm devlet yönetim şeklimizden dolayı, birçok ülkenin turizmi yükselişte iken, bizimkisi aşağıya doğru çakılmaya devam ediyor.

Bir ülke düşünün ki siyasi olarak tanınmamış, ama kendisin tanıtmak için de hiç çaba harcamıyor! İşte burası bizim ülkemizin KKTC turizm devlet yöneticileri.

Malta, Malta Turizm Örgütü ile yönetiliyor. Bu kuruluş devletin öncülüğü ile oluşturuldu. Şimdi tüm devlet ve özel sektör, Malta’yı tanıtmak için her türlü tanıtım ve reklam kampanyaları yapıyorlar! 

Dünyanın tüm ünlü influencerlerini davet ediyorlar! Tur operatörleri ile ortak reklam kampanyası yapıyorlar! Tanıtım için yaptıkları saymakla bitmez.

Bizim turizm devlet yöneticileri ise oraya buraya gideceğine Malta'ya gidip bir baksınlar! Yanımızdaki Güney Kıbrıs turizmi nasıl başarılı yönetiyorlar baksınlar. 

Güzelim Muhteşem Kuzey Kıbrıs’ımızın en kadar büyük bir turizm potansiyeli var ki, siyasi tanımamışlığı kıracağımız tek sektörler turizm ve üniversitelerimiz! Neden tanıtım yapmıyoruz? Yazıktır günahtır… "

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar