Kuzey Kıbrıs, ITB Berlin Turizm Fuarı’nda temsil ediliyor

5 Mart 2024

A
A

Kuzey Kıbrıs, Almanya'nın Berlin kentinde düzenlenen ITB Berlin Turizm Fuarı'nda yer alarak turizm tanıtımı ve pazarlaması çalışmalarını sürdürüyor.

ZgotmplZ

Kuzey Kıbrıs, Almanya’nın Berlin kentinde bugün başlayan ITB Berlin Turizm Fuarı'nda yerini aldı.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ve Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, fuarı ziyaret ederek KKTC standını gezdi. 

Türkiye Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy da KKTC standını ziyaret ederek Tatar ve Ataoğlu ile bir araya geldi.

KKTC'nin turizm sektöründe uluslararası alanda tanınırlığını artırarak 2024 yılına kadar turist sayısı ve turizm gelirinde 2019 seviyesine ulaşmayı hedeflediği belirtildi. 

ITB Berlin Fuarı'nın turizm ve seyahat sektöründe önemli bir platform olduğu ve sektördeki gelişmeleri takip etmek için uygun bir ortam sunduğu vurgulandı.

KKTC standında turizm sektöründen birçok kurum ve kuruluşun yer aldığı ifade edilen açıklamada, fuarın KKTC'nin turistik olanaklarını tanıtma ve dünya turizm sektörü ile ilişkileri güçlendirme amacıyla düzenlendiği belirtildi. Ayrıca, KKTC'nin turizmde sürdürülebilir bir yaklaşım benimseyerek 2024'ten itibaren sektörde gözle görülür bir ivme kazanmasını hedeflediği vurgulandı.

Son olarak, Kuzey Kıbrıs'ın turizm sektöründeki toparlanma sürecinde olduğu ve olumlu yönde ilerlediği ifade edilerek, sektördeki gelişmeleri ve yenilikleri takip etmenin öneminin altı çizildi.

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar