KKTC, Dünya Sağlık Turizmi Forumu ve Konferansı'nın ev sahipliğini yapıyor

18 Nisan 2024

A
A

50’yi aşkın ülkeden katılımcıyla düzenlenen 6'ıncı Dünya Sağlık Turizmi Forumu ve Konferansı, KKTC'nin ev sahipliğinde yapılıyor. Dünya Sağlık Turizmi Konseyi Başkanı Ahmet Savaşan, başkanlığı yapılacak genel kurulda devredecek.

ZgotmplZ

Dünya Sağlık Turizmi Konseyi’nin “6'ıncı Dünya Sağlık Turizmi Forumu ve Konferansı” 50’yi aşkın ülkeden katılımcıyla KKTC ev sahipliğinde gerçekleştiriliyor.

Gelenek icabı Konseye başkanlık eden ülkede gerçekleştirilen toplantı, Dünya Sağlık Turizmi Konseyi Başkanı Dr. Ahmet Savaşan olmasından dolayı KKTC’de yer alıyor.

Ahmet Savaşan bugünkü genel kurulda yapılacak seçimle başkanlığı, aday olan üç ülke Moldova, Almanya ve Suudi Arabistan arasından seçimi kazanan yeni başkana devredecek.

Limak Otel’de yer alan Forum ve Konferansın açılış törenine Başbakan Ünal Üstel, Başbakan Yardımcısı, Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu, Maliye Bakanı Özdemir Berova da katıldı.

Başbakan Ünal Üstel, Dünya Sağlık Turizmi delege ve temsilcilerini KKTC’de misafir etmekten duyduğu mutluluğu dile getirdiği konuşmasında, sağlık turizminin de ülke ekonomisine katkıda bulunacak şekilde istenilen seviyeye getirdiklerini kaydetti.

KKTC’de sağlık turizminin çok iyi noktalara geldiğini yineleyen Başbakan Üstel, Foruma katılan delegeleri ve ülkelerindeki iş insanlarını KKTC’ye bu alanda yatırım yapmaya davet etti. Üstel, “Kapımız açık. Yatırımlar için gerekli kolaylığı gösteriyoruz, göstereceğiz. KKTC’deki turizmin geldiği nokta ve 'eğitim adası' olmak ile gurur duyarken, sağlık turizmini de çok iyi noktaya getirdik” dedi.

Başbakan Yardımcısı Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu da, Konseye bir yıl boyunca başkanlık yapan Ahmet Savaşan’ın KKTC bayrağını en iyi şekilde dalgalandırdığını ifade ederek, sağlık turizmi yolculuğunda hastaneler ile övünür durumda olduklarının altını çizdi.

Ataoğlu, uzun yolculuklarla ülkeye gelen delegelerin geldiğine değeceğini, ülkenin güzelliklerini görünce “keşke daha önce gelseydim” diyeceklerini ifade etti.

Maliye Bakanı Özdemir Berova da, KKTC’nin lokasyon olarak Afrika, Asya ve Avrupa kıtalarının birleşim yerinde, sağlık turizmine ulaşılırlık açısından en uygun noktalardan birinde olduğunun altını çizerek, sağlık turizminin ileriki yıllarda ülkede ekonomik kaynak noktasında en önemli sektörlerden biri olacağını ifade etti.

Dünya Sağlık Konseyi Kurucu Başkanı Emin Çakmak, Konseyin kuruluş sürecini anlatarak, KKTC’nin uluslararası organizasyona akredite olması için çok uzun yollar kat ettiklerini belirterek, Dünya Sağlık Turizmi Konseyi’nin Ahmet Savaşan başkanlığında en aktif yılını yaşadığını, KKTC için de yüz milyonlarca dolar verilse dahi gerçekleştirilemeyecek bir tanıtım yapıldığını vurguladı.

Dünya Sağlık Turizmi Konseyi Başkanı Ahmet Savaşan, “6. Dünya Sağlık Turizmi Forumu ve Konferansı” temasını küresel sağlık turizmindeki inovasyon ve iş birliği olarak belirlediklerini ifade etti.

Savaşan, KKTC’nin yüz ülkeden gelen yüz binden fazla öğrenciye birçok alanda nitelikli eğitim verdiğini, turistik tesisleriyle de nüfusunun dört katı turist ağırlayabilecek noktaya ulaştığını ifade etti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar