Ercan'a ilk 9 ayda gelen yolcu ve uçak sayısında artış

6 Kasım 2023

A
A

Ercan Havalimanı'nda 9 aylık dönemde, bir önceki yılın aynı dönemine göre yolcu sayısında yüzde 32, uçak sayısında ise yüzde 17 artış yaşandı.

ZgotmplZ T&T Havalimanı İşletmeciliği

T&T Havalimanı İşletmeciliği, yılın ilk 9 ayını (Ocak-Eylül 2023) kapsayan döneme ilişkin yolcu ve uçuş istatistiklerini paylaştı.

Buna göre 9 aylık dönemde, bir önceki yılın aynı dönemine göre yolcu sayısında yüzde 32, uçak sayısında ise yüzde 17 artış yaşandı.

Ercan Havalimanı 2022 Ocak-Eylül ayları arasında 2 milyon 158 bin 515 yolcuyu ağırlarken, 2023’ün aynı döneminde bu sayı yüzde 32’lik bir artış göstererek 2 milyon 859 bin 120’ye ulaştı.

2022 Ocak-Eylül ayları arasında ise havalimanına 16 bin 584 uçak inerken, 2023’ün aynı döneminde bu sayı yüzde 17 artışla 19 bin 375’e yükseldi.  

1 Kasım'da THY'ya ait 329 yolcu kapasiteli Airbus A-350 tipi geniş gövdeli uçak Ercan Havalimanı'na indi.
ÖZÇELİK: YIL SONU 4 MİLYON YOLCU HEDEFİMİZ VAR

T&T Havalimanı İşletmeciliği Genel Müdürü M. Serhat Özçelik, Türk Hava Yolları, Pegasus, Anadolu Jet’in ardından Fly Kıbrıs Hava Yolları ve son olarak Sun Express’in de devreye girmesiyle uçuş ve yolcu sayılarındaki artışlar gözle görülür seviyeye ulaştığını belirtti.

Türk Hava Yolları’nın büyük gövdeli uçakları yeni Ercan Havalimanı’na getirmesiyle bir ilki de yaşadıklarını anlatan Özçelik, “THY yönetimi, 350-900 tipi uçağı geçtiğimiz hafta Ercan Havalimanı’na indirdi. Ardından A-330’lar da hafta içinde havalimanımıza iniş yaptı. Bu hem ülkemiz hem de ülke turizmi için sevindirici gelişmeler. İnşallah ambargoların kırılmasıyla havalimanımız uluslararası uçuşlara açılır ve vatandaşlarımız da direk uçuşlara kavuşur.” dedi.

Ülkedeki turizm firmalarının Freebird ile geçtiğimiz ay yurt dışından KKTC’ye turist getirmek için charter uçuşlara başlamasıyla 2023 yılı sonuna kadar yolcu ve uçak sayılarında artışların devam edeceğini kaydeden M. Serhat Özçelik, yıl sonuna kadar 4 milyon yolcuya ulaşmayı hedeflediklerini ifade etti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar