Cittaslow KKTC Ağı'nın yeni başkanı Aziz Kaya

8 Şubat 2024

A
A

33 ülkede 296 kent ile temsil edilen Cittaslow Ağı'na KKTC'den 5 kentin üyeliği bulunuyor. Cittaslow KKTC Ağı Başkanlığı Hayri Orçan'dan, Lefke Belediye Başkanı Aziz Kaya'ya devredildi.

ZgotmplZ

Cittaslow Kuzey Kıbrıs Ağı Başkanlığı, Tatlısu Belediye Başkanı Hayri Orçan'dan, Lefke Belediye Başkanı Aziz Kaya'ya devredildi.

Cittaslow (Sakin Şehir) Ağı, Uluslararası Turizm ve Belediyeler Birliği olarak adlandırılıyor.1999 yılında İtalya'da kurulan bu ağ, bugün 33 ülkede 296 kent ile temsil ediliyor.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin bu ağda 5 üye kenti bulunuyor.

2014 yılında Yeniboğaziçi Belediyesi'nin üyeliğiyle temsiliyet sağlanmış, ardından Lefke ve Mehmetçik-Büyükkonuk belediyelerinin üyelikleri tamamlanmış ve 2018 yılında ulusal ağ kuruldu. Geçitkale Serdarlı Belediyesi'nin üyeliği tamamlanmasının ardından Cittaslow KKTC Ulusal Ağı resmiyet kazandı.

Bu ağ, Yeniboğaziçi, Lefke, Mehmetçik-Büyükkonuk, Geçitkale-Serdarlı ve Tatlısu belediyelerinden oluşuyor.

ORÇAN, BAŞKANLIĞI KAYA'YA DEVRETTİ

Kıbrıs Türk Belediyeler Birliği'nde gerçekleştirilen toplantıda, Cittaslow KKTC Ağı Başkanlığı, Tatlısu Belediye Başkanı Hayri Orçan'dan, Lefke Belediye Başkanı Aziz Kaya'ya devredildi.

Toplantıda, 2024 yılına ilişkin planlanan projeler de tartışıldı.

Lefke Belediye Başkanı Aziz Kaya, Cittaslow felsefesinin insan ve yaşam kalitesini artırmayı amaçladığını, kentlerde kimlik oluşturmaya yardımcı olduğunu vurguladı. Bu anlayışın ülkenin yerel dokusu ve kültürünün tanıtılmasına katkı sağladığını belirten Kaya, kentlerin yerel üretimi teşvik etmek ve bu yönde politikalar geliştirmek için çaba gösterdiğini ifade etti.

Kaya, günümüzde savaşlar, doğal afetler ve salgınların tüm dünyayı etkilediği bir dönemde, yerel yönetimlere düşen sorumlulukların arttığını belirtmiş ve yerel üretimin ve kentlerin korunmasının önemine vurgu yaptı. Cittaslow KKTC Ağı olarak, ülkenin tanıtılması ve kentlerin değerlerinin gelecek nesillere aktarılması için ortak çalışmalar yürüteceklerini söyledi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar