Booking, Kıbrıs Türk turizmini hedef aldı: Kullanıcılarına "Ercan'a uçmayın" mesajı

12 Şubat 2024

Güncelleme: 12 Şubat 2024

A
A

Booking.com Kıbrıs sayfasında yayımladığı uyarı ile kullanıcılarına "Ercan'a uçmayın" mesajı verirken, organize olan vatandaşlar ise yayımlanan yanlış yönlendirici yazının geri çekilmesi için şikayet dilekçesi hazırladı.

ZgotmplZ MYK

Haber Merkezi

Dünyanın en büyük çevrimiçi seyahat acentelerinden Hollanda merkezli Booking.com, Kıbrıs Türk turizmini zorda bırakacak bir adım attı.

Acente, Kıbrıs sayfasında yayımladığı uyarı ile kullanıcılarına "Ercan'a uçmayın" mesajı verdi.

Uyarıda, "Kıbrıs Cumhuriyeti, kuzey kesimdeki Ercan Havalimanı'ndan Kıbrıs'a yapılan girişleri 'yasal' olarak kabul etmemektedir. Gezginlerin Kıbrıs Cumhuriyeti'ne yalnızca Larnaka Havalimanı ve Baf Havalimanı ile Limasol Limanı, Larnaka Limanı ve Baf Limanı'ndan girmeleri beklenmektedir." denildi.

VATANDAŞLAR RESMİ ŞİKAYET İÇİN ORGANİZE OLDU

Diğer yandan sosyal medya üzerinden organize olan Kıbrıs Türkleri, resmi şikayet dilekçesi hazırlayarak, Booking.com yetkililerinden Kuzey Kıbrıs hakkında yayımlanan yanlış yönlendirici uyarı yazısının geri çekilmesini talep ediyor.

Acentenin Kıbrıs Rum yönetiminden etkilenen ayrımcı tutumun altını çizen Kıbrıs Türkleri, Kuzey Kıbrıs'a meşru giriş noktalarından girmenin yasal olmadığını öne süren bu açıklamanın, sadece gerçek olarak "yanlış" değil aynı zamanda "KKTC'nin egemenliğini de baltaladığına" dikkat çekti.

BOOKING.COM HAKKINDA

Şirket hakkında, resmi sitede şu bilgilere yer veriliyor:

"1996 yılında Amsterdam'da kurulan Booking.com, küçük bir Hollanda girişiminden dünyanın lider dijital seyahat şirketlerinden biri haline geldi. Booking Holdings Inc.'in (NASDAQ: BKNG) bir parçası olan Booking.com'un misyonu herkesin dünyayı keşfetmesini kolaylaştırmaktır.

Booking.com, seyahatteki pürüzleri ortadan kaldırmaya yardımcı olan teknolojiye yatırım yaparak evlerden otellere ve çok daha fazlasının olduğu harika konaklama yerleri, çeşitli ulaşım seçenekleri ve unutulmayacak deneyimleriyle milyonlarca gezgini sorunsuz bir şekilde bir araya getirir. Köklü markalar ve her büyüklükten girişimciler için dünyanın en büyük seyahat pazar yerlerinden biri olan Booking.com, dünyanın dört bir yanındaki tesislerin global bir kitleye ulaşmasını ve işlerini büyütmesini sağlar.

Booking.com 43 dilde mevcuttur ve 6,6 milyondan fazla ev, daire ile diğer benzersiz konaklama yerleri dahil olmak üzere toplamda 28 milyondan fazla konaklama birimi sunar. Her nereye gitmek isterseniz ya da ne yapmak isterseniz Booking.com bunu kolaylaştırır, 7/24 müşteri desteğiyle yanınızda olur."

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar