Ataoğlu Bursa'da konuştu: KKTC'de yabancılara toprak satılmasını istemiyorum, halk sahip çıkmalı

7 Aralık 2023

Güncelleme: 8 Aralık 2023

A
A

Bursa'da konuşan Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, KKTC'deki toprakların yabancılara satılmasını istemediğini belirterek, emlak ve inşaat sektöründeki yatırımların yabancılar yerine yerli halk tarafından da sahiplenilmesi gerektiğini söyledi.

ZgotmplZ

Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, KKTC'deki toprakların yabancılara satılmasını istemediğini belirterek, emlak ve inşaat sektöründeki yatırımların yabancılar yerine yerli halk tarafından da sahiplenilmesi gerektiğini vurguladı.

Döveç Group ve Bursa'daki iş ortağı Gayrimenkul Yeri firmasının düzenlediği "KKTC Emlak Zirvesi" açılışında konuşan Ataoğlu, KKTC'nin güzelliklerinin sadece anlatılarak değil, yaşanarak öğrenilebileceğini ifade etti.

Ataoğlu, KKTC'deki toprakların Türkler dışına satılmasına karşı olduklarını dile getirerek, ülkenin varlığının anavatan Türkiye'nin desteğiyle sürdüğünü belirtti. Ayrıca, Kıbrıs Barış Harekatı'nda şehit düşenlerin bu topraklara sahip çıkmaları sayesinde bugünlere geldiklerini vurguladı ve bu toprakların yabancılara kaptırılmaması gerektiğini savundu.

Ataoğlu şunları söyledi:

"Barış Harekatı günlerini çok iyi bilen birisi olarak Bakanlar Kurulu'nda sonuna kadar ısrar etmeye devam edeceğim. Niye yabancıların benim şehitlerimin savunduğu toprakları almasına müsaade edeyim. Arkamızda 90 milyon var. Önemli olan KKTC'deki topraklara sahip çıkmak, yabancılara kaptırmamak. Emlak ve inşaat sektöründeki kardeşlerimi yatırımlarından dolayı kutluyorum ama o topraklarda yapılan emlakların yabancılar değil, bizler tarafından da sahip çıkılmasıdır esas isteğim ve temennim. Ülkemizin turizm, inşaat ve eğitim sektöründe önü açıktır."

Gayrimenkul Yeri Kurucusu Elif Canıgüleç Tekin, KKTC'nin coğrafi güzellikleri, kültürel zenginlikleri ve yatırım fırsatlarıyla dünya çapında dikkat çeken bir yer olduğunu belirtti. Bu çerçevede dünya genelinden birçok kişinin KKTC'de emlak yatırımı yaptığını ve bu yatırımların döviz getirisi açısından önemli olduğunu ifade etti.

Döveç Group Direktörü Burçin Döveç ise KKTC'nin sadece doğal güzellikleriyle değil, aynı zamanda değerli bir yatırım alanı olduğunu vurguladı. "KKTC Emlak Zirvesi" kapsamında ikili iş görüşmelerinin gerçekleştirileceği belirtildi.

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar