Telsim'in "kurgu" diyerek çekildiği 4G ve 5G frekans ihalesi 19.2 milyon dolara Turkcell'e bırakıldı

2 Kasım 2022

Güncelleme: 3 Kasım 2022

A
A

Telsim'in "kurgu" olarak niteleyerek çekildiği 4G ve 5G frekans ihalesi, ihalenin tek katılımcısı olan Turkcell'e 19.2 milyon dolara (357 milyon TL) verildi.

ZgotmplZ

Haber Merkezi

4G ve 5G frekans bantlarının tahsisiyle ilgili Bilgi Teknolojileri ve Haberleşme Kurumu’nun (BTHK), “IMT Hizmet ve Sayısı Sınırlandırılmış Bireysel Kullanım Hakları ile Kurulacak Altyapılarına İlişkin Yetkilendirme İşi” ihalesi gerçekleştirildi.

4G ve 5G frekans ihalesini, KDV dahil 19 milyon 192 bin 308 ABD Doları (357 milyon TL) bedelle tek katılımcı Turkcell aldı.

İhalenin toplam asgari değeri 31 milyon 800 bin dolar + KDV olarak belirlenmişti.

Telsim, "kurgu" olarak nitelediği ihaleden çekilme kararı almıştı. Telsim, frekans bantlarında belirlenen muhammen bedelin, uluslararası örneklere göre 3 ila 11 kat daha fazla olduğuna dikkat çekmişti.

ARIKLI DUYURDU

İhalenin sonucunu Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı açıklarken, Merkezi İhale Komisyonu'nun sitesinde henüz ihale sonucu yayımlanmadı.

İhaleye ilişkin Türk Ajansı Kıbrıs’a (TAK) konuşan Erhan Arıklı, frekansların büyük bir bölümünü, ihaleye tek katılan Turkcell’in aldığını kaydetti, ancak hangi frekansların ihale edildiğini detaylandırmadı.

Turkcell’in, ihaleyi, KDV dahil 19 milyon 192 bin 308 ABD doları vererek kazandığını ifade eden Arıklı, pazartesi günü ihale bedelinin Başbakan, Maliye Bakanı ve kendisinin katılacağı seremonide teslim alınacağını söyledi.

Arıklı, frekansların 10 ay içinde KKTC’nin yüzde 60’ını kapsayacak şekilde faaliyete geçeceğini ifade ederek, “Ülkemiz için hayırlı olsun, bu zor dönemde ihaleye katılan Turkcell’e teşekkür ederiz.” ifadelerini kullandı ve hızlı bir şekilde ikinci aşamaya geçileceğini kaydetti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar