Türk dansçılar uluslararası yarışmada birinci oldu

19 Kasım 2023

A
A

Kuzey Makedonya'nın başkenti Üsküp'te düzenlenen Uluslararası Dans Yarışması "Stage 2023"te Türk dansçılar, birincilik elde etti.

ZgotmplZ

Dünya Dans Merkezi'nden katılan dansçılar, jürinin değerlendirmesi sonucunda modern dans grup kategorisinde birincilik ödülü aldı. Yarışma, Üsküp Devlet Opera ve Balesi'nde gerçekleşti ve pek çok ülkeden yüzlerce dansçı bu etkinlikte yer aldı.

Dünya Dans Merkezi Sanat Yönetmeni Bahri Gürcan, yaptığı açıklamada, 20 kişilik bir grupla Kuzey Makedonya'ya gittiklerini belirtti. Geçtiğimiz yıl öğrencilerinin yarışmaya katıldığını ve Türkiye'ye birçok birincilik ve ikincilik madalyasıyla döndüklerini hatırlattı. Gürcan, "Kuzey Makedonya’da olmaktan gerçekten çok mutluyuz. Kuzey Makedonya Operası'nda böyle bir yarışmaya katılmaktan gurur duyuyoruz" dedi.

Ayrıca Gürcan, dansçılarının Kuzey Makedonya Ulusal Devlet Opera ve Balesi'nde klasik bir eser olan Uyan Güzel Bale temsilini izleme fırsatı yakaladıklarını ve bu durumdan dolayı çok mutlu olduklarını ifade etti. Hem kültürel hem de sanatsal anlamda Türkiye ile Kuzey Makedonya sanat çevreleri arasında güzel bir işbirliği olduğunu belirtti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar