Galatasaray ilk galibiyetini aldı

5 Mart 2024

A
A

Galatasaray Ekmas, Telekom Baskets Bonn'u 98-85 mağlup ederek FIBA Şampiyonlar Ligi son 16 turu J Grubu'ndaki ilk galibiyetini aldı.

ZgotmplZ

Galatasaray Ekmas Erkek Basketbol Takımı, FIBA Şampiyonlar Ligi son 16 turu J Grubu'ndaki dördüncü maçında, yenilgisiz lider Telekom Baskets Bonn'u konuk etti. Sinan Erdem Spor Salonu’nda oynanan mücadeleyi sarı kırmızılı temsilcimiz 98-85 kazandı.

Galatasaray gruptaki ilk galibiyetini alırken, rakibine de gruptaki ilk yenilgisini tattırdı.

Sarı kırmızılılar mücadeleye Dee Bost, Buğrahan Tuncer, Göksenin Köksal, Sadık Kabaca ve David McCormack ilk beşiyle başladı.

Galatasaray'da dört oyuncu çift haneli sayılara ulaşırken, Klemen Prepelic 20 sayı ve 4 asistle maçın en skorer oyuncusu oldu. Onu 17 sayı ve 8 ribaunt ile David McCormack takip etti. Sadık Kabaca 15 sayı, 7 ribaunt ve 4 asistle oynadı. Miralem Halilovic ise 12 sayı ile katkı verdi.

İlk çeyreği 28-23 önde geçen sarı kırmızılı takım, ikinci periyotta da üstünlüğünü koruyarak soyunma odasına 50-43 önde gitti.

İkinci yarıya temposunu düşürmeden başlayan Galatasaray Ekmas, savunmasını da sıkılaştırarak final periyoduna 72-56 girdi.
Yoğunlukla hücumda boyalı alanı tercih eden temsilcimiz, burada Halilovic ile etkili oldu. Rakip ise dış atışlara yönelerek düşük yüzdede kaldı. Alman ekibi son bölümde hücumda etkili olsa da Galatasaray Ekmas, Sadık Kabaca’nın sayılarıyla farkı koruyarak maçı 98-85 kazandı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar