FIFA'dan Antalyaspor'a süresiz transfer yasağı

13 Mart 2024

Güncelleme: 14 Mart 2024

A
A

FIFA'dan geçtiğimiz Aralık ayından bu yana 3 transfer dönemi cezası bulunan Türkiye Süper lig ekibi Antalyaspor'un cezasını süresize çevirdi. Türkiye'de transfer yasaklı kulüp sayısı üçe yükselmiş oldu.

ZgotmplZ

FIFA'dan geçtiğimiz Aralık ayından bu yana 3 transfer dönemi cezası bulunan Süper lig ekibi Bitexen Antalyaspor'a Jehezkel olayının ardından bir yasak daha geldi ve Güney kulübünün transfer yasağı 3 dönemden süresize çevrildi.

BORÇLARIN ÖDENMESİ LAZIM

FIFA'nın 7 Mart günü aldığı karar 11 Mart pazartesi günü FIFA'nın yasaklarla ilgili internet sitesi tarafından duyuruldu. Bununla birlikte Antalyaspor ihtilaflı oyunculara borçlarını ödeyene kadar transfer yapamayacak. Süresiz transfer yasağının kulüp borçlarının tamamını ödeyene kadar sürerken dönem yasaklarında ise bölüm bölüm ödemeler yapılıyor.

KULÜP SAYISI 3'E YÜKSELDİ

Diğer yandan daha önce FIFA tarafından 3 dönem transfer yasağı cezası alan Ankaragücü, ara transfer dönemi sırasında borçlarını ödemiş ve transfer yasağı kaldırılmıştı. Ancak bu hafta yayınlanan yeni listede Ankaragücü kulübüne 3 dönemlik yeni bir transfer yasağı daha geldiği görülüyor. Bununla birlikte geçen hafta 3 dönem transfer yasağı verilen Tümosan Konyaspor ile birlikte Süper Lig'de transfer yasaklı kulüp sayısı üçe yükselmiş oldu.

CEZA 3 FUTBOLCUDAN GELDİ

Antalyaspor’un hali hazırda Erkan Eyibil, Amar Gerxhaliu ve Gustavo Blanco Leschuk’tan kaynaklı yaklaşık 780 bin Euro’luk transfer engeli bulunurken, yeni dosyalar da kısa süre içerisinde kulübe ulaşacak. Kırmızı-Beyazlılarla geçtiğimiz sezonun devre arasında sözleşmesini tek taraflı olarak fesih eden Luiz Adriano’nun açtığı davanın kısa süre içerisinde sonuçlanması ve Kırmızı-Beyazlıların söz konusu davalar için ödemesi gereken miktar yaklaşık 1.5 milyon Euro olacak.

JEHEZKEL DE ŞİKAYET ETTİ

Trabzonspor maçında attığı golün ardından yaptığı sevinç sebebiyle olaylı bir şekilde Türkiye’den ayrılan Sagiv Jehezkel, şubat ayı içerisinde FIFA’ya giderek Antalyaspor’u resmen şikayet etti. Kırmızı-Beyazlıların, sözleşmesinin devam etmesi gerekçesiyle antrenmana çıkması için davet gönderdiği İsrailli futbolcu, avukatları Roi Rosen ve Tal Segev aracılığıyla FIFA’ya başvururken, Antalyaspor’dan tazminat olarak 1 milyon 260 bin Euro talep ettiği belirtildi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar