Halil Falyalı Ralli Şampiyonası başlıyor

16 Nisan 2022

Güncelleme: 17 Nisan 2022

A
A

Klasik Otomobil Derneği, Halil Falyalı adına ralli şampiyonası düzenliyor.

ZgotmplZ

Haber Merkezi: M. İrşad Esen

Geçtiğimiz Şubat ayında silahlı saldırıda hayatını kaybeden İş İnsanı Halil Falyalı adına ralli şampiyonası düzenleniyor.

Kıbrıs Türk Klasik Otomobil Derneği’nin organize ettiği, 2022 Halil Falyalı Klasik Otomobil Ralli Şampiyonası’nın ilk yarışı, Demirhan bölgesinde pazar saat 10.30’da start alıyor.

Ekipler takribi 3 buçuk saat sürecek olan 96 kilometrelik 4 Sabit Hız Testi’ni ve izaz ikram noktalarını geçtikten sonra Lefkoşa Sanayi bölgesinde bulunan Cahit Necipoğlu Müzesi’nde finiş görecek.

Ralli’de ise 88 ekip mücadele ediyor.

FALYALI CİNAYETİ...

Halil Falyalı'nın içinde bulunduğu araç, 8 Şubat akşamı Çatalköy'deki evine çok yakın bir noktada pusu kuran kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce otomatik silahlarla yaylım ateşine tutulmuştu. Şoförü Murat Demirtaş olay yerinde, Falyalı ise kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirmişti.

Cinayetle ilgili 14 Şubat'ta yapılan aramalarda olay yerinin yaklaşık bir kilometre yakınında bulunan dere yatağına atılmış iki kalaşnikof, bu silahlara ait 4 şarjör ve 39 mermi ile 9 mm çapında tabanca, tabancaya ait şarjör ve 13 mermi bulunmuştu. Balistik incelemelerde bu silahların suikastta kullanıldığı tespit edilmişti.

KKTC'DE 3 TUTUKLU

İş insanı Halil Falyalı ve şoförü Murat Demirtaş’ın öldürülmesiyle ilgili soruşturma kapsamında tutuklu bulunan 3 zanlı, 4 Mart tarihinde dördüncü kez yargıç karşısına çıkarıldı.

Girne Kaza Mahkemesi'ndeki duruşmada zanlılar Ö.T., V.S ve M.Ç., 3 ayı geçmemek üzere hükümsüz tutuklu olarak cezaevine gönderildi.

"Taammüden adam öldürme", "kanunsuz ateşli silah ve patlayıcı madde kullanma, tasarruf, taşıma", "kasti hasar" ve "meskun mahalde ateş açma" ile suçlanan 3 zanlı da tahkikat tamamlandıktan sonra Ağır Ceza'da müebbet hapis istemiyle yargılanacak.

Suikastle ilgili tahkikat çok yönlü olarak devam ediyor.

TÜRKİYE'DE 5 TUTUKLAMA...

Suikaste ilişkin soruşturmanın İstanbul ayağında Mustafa ve Faysal Söylemez kardeşlerin aralarında bulunduğu 8 şüpheli gözaltına alınmıştı. Şüphelilerden Mustafa ve Mehmet Faysal Söylemez, C.Ş., A.Ç. ve E.Y. tutuklanmış, A.N.M., M.S. ve C.B. ise adli kontrol tedbirleri uygulanarak serbest bırakılmıştı.

 

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İLGİLİ HABERLER


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar