Üstel'den Spor Şurası'nda Türk takımlarına çağrı: KKTC takımları ile yeniden kucaklaşılmalı

7 Kasım 2023

A
A

Üç gün sürecek 13’üncü Spor Şurası bugün başladı. Başbakan Üstel, “Türkiye'deki spor takımları ile KKTC takımları yeniden kucaklaşmalı. Bu hasret artık bitmeli.” dedi.

ZgotmplZ

Başbakanlık tarafından düzenlenen 13’üncü Spor Şurası başladı.

Spor Şurası, Girne Acapulco Hotel’de, ülkeden ve Türkiye’den üst düzey protokolün katılımıyla gerçekleşiyor. 

Üç gün sürecek şurada ülke sporunun gelişimine katkıda bulunacak tavsiye kararlarının alınacağı komite çalışmaları yapılacak.

 

"GENÇLERİN ÖNÜ AÇILMALI"

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Kıbrıs Türk halkına, özellikle gençlerine uygulanan acımasız ambargoların bu çağda kabul edilemeyeceğini kaydederek, dünyanın bir parçası olma mücadelesinde büyük bir ihanetle karşı karşıya olunduğunu söyledi.

Tüm engellemelere rağmen Kıbrıs Türk halkı içerisinden Türkiye’nin önde gelen futbol takımlarında, milli takımlarında yer alan, uluslararası camiada seslerini duyuran çok başarılı sporcular çıktığına işaret eden Tatar, duyduğu gururu ifade ederek, “Kıbrıs Türk halkı, kendi değerleri ve başarıları ile hep kendisinden söz ettirmeyi başarabilmiştir” dedi.

Tatar, ülkede sporun gelişmesi için yatırıma ihtiyaç olduğunu söyleyerek, spora daha büyük pay ayrılması çağrısında bulundu, ülkenin gençlere çok borçlu olduğunu ve onların önünü açmanın, onlara umut verebilmenin herkesin görevi olduğunu ifade etti. 

"TÜRKİYE'DEKİ SPOR TAKIMLARI İLE KKTC TAKIMLARI YENİDEN KUCAKLAŞMALI"

Başbakan Ünal Üstel, KKTC’nin ambargo altında olmasına rağmen ülkedeki 33 federasyonun ve bunlara bağlı sporcuların yurt içi ve dışında önemli sportif olaylara ve başarılara imza attığını kaydetti.

Altyapıda eksiklikler olduğuna işaret eden Üstel, bu nedenle 2024 yılında tesisleşme anlamında seferberlik ilan edeceklerini duyurarak, devlet olarak üzerlerine düşen ne varsa yerine getireceklerini ifade etti. Üstel, altyapı yanında sporcuya yapılan desteği de artıracaklarını açıkladı.

Üstel, “Türkiye'deki spor takımları ile KKTC takımları yeniden kucaklaşmalı. Bu hasret artık bitmeli.” dedi.

"2032 AVRUPA FUTBOL ŞAMPİYONASI TC VE İTALYA ORTAKLIĞINA VERİLDİ"

TC Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak son 21 yılda sporda Türkiye Cumhuriyeti’nin gösterdiği gelişmelere değindi ve 2032 Avrupa Futbol Şampiyonası’nın TC ve İtalya ortaklığına verildiğine işaret etti.

Sporun, tesisleriyle, sahalarıyla ve turizmiyle bir sektör olduğunu ve bu sektörün gelişimine yapılacak yatırımların önemli olduğunu vurgulayan Bak, 6 Şubat depremi sonrası özellikle deprem bölgesinde yaraların sarılması adına bölgeye yatırımların yapılmaya devam ettiğini söyledi.

Konuşmasında, depremde yaşamını yitiren Şampiyon Melekler takımını da anan Bak, sporun ayrıca bir tanıtım aracı, bir güç gösterisi ve bağımlılıklarla mücadelede önemli bir araç olduğuna da değindi.

Bak, Türkiye’de yetenek taramaları, "yüzme öğrenmeyen kalmasın" kampanyaları, lisanslı oyuncu ve kulüp sayısının artırılması, tesisleşme, yüzme havuzları açısından büyük gelişmeler yaşandığını kaydederek, TC Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çizdiği yolda ilerlemeye devam ettiklerini, 2024 Paris Olimpiyatlarında da bayrağı göndere çektirmek için çalışacaklarını kaydetti.

"6 ÇALIŞMA KOMİTESİYLE SPOR POLİTİKASI ELDE EDİLMESİ ADINA FİKİR BİRLİĞİ OLUŞACAK"

Şura Genel Sekreteri Hüseyin Ekmekçi de konuşmasında, şura için 6 çalışma komitesi oluşturulduğunu ve ülkede bir spor politikası elde edilmesi adına bir fikir birliğinin oluşacağını söyledi.

Devlet ve hükümet yetkililerinden şura sonuçlarına sahip çıkılması ve uygulanmasına katkı sağlamalarını beklediklerini kaydeden Ekmekçi, bunun takipçisi olacaklarını ve verilen emeğin boşa gitmesini istemediklerini ifade etti.

Ekmekçi, TC Spor Bakanı Bak’tan da tesisleşme konusunda oldukça geride kalan KKTC sporuna altyapı anlamında daha çok katkı yapma çağrısı yaparak, 13. Spor Şurası’nın hayırlara vesile olmasını diledi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar