Türk ve Rum gençler maç yapamazken, Tatar ile Hristodulidis barışı nasıl getirecek?

15 Mart 2024

Güncelleme: 16 Mart 2024

A
A

Sertoğlu, KTFF'yi ziyaret eden Holguin Cuellar'a, hem Ersin Tatar’a hem de Nikos Hristodulidis’e sorun. ''13-15 yaşındaki Türk ve Rum gençler bir arada maç bile yapamazken, halklarına barışı nasıl götürecekler? bize söylesinler'' dedi.

ZgotmplZ

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Kişisel Temsilcisi Maria Angela Holguin, Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu’nu (KTFF) ziyaret etti.

KTFF Başkanı Hasan Sertoğlu, KTFF'nin siyaset üstü bir tutum benimsediğini ve gençlerin yanında durarak uluslararası izolasyonları kaldırmak için mücadele ettiklerini belirtti.

Sertoğlu, Kıbrıs'ta futbolun büyük bir tutku olduğunu ve KTFF'nin ülkenin en büyük sivil toplum kuruluşu olduğunu vurguladı.

KTFF olarak futbola ciddi destek verdiklerini ve her köyde bir futbol takımı olmasını hedeflediklerini söyleyen Sertoğlu, KTFF'nin siyasetten uzak ve gençlerin yanında olduğunu vurguladı.

Sertoğlu, Kıbrıs Türk gençlerinin uluslararası alanda mücadele edemediğini ve bu durumun siyasi sorunlardan kaynaklandığını belirtti. UEFA ve FIFA gibi kuruluşların sorunlarını çözmekte yetersiz kaldığını ifade etti.

KTFF Başkanı, Kıbrıs'ta Türk ve Rum gençlerin bir arada maç bile yapamadığını ve bu durumun barışa nasıl ulaşılacağını sorguladığını dile getirdi.

Başkan Sertoğlu, dışa açılımla ilgili olarak her kapıyı zorladıklarını ifade ederek, ülke gençliği uluslararası alanda mücadele edemeyen tek ülkenin kendileri olduğunu söyledi. “Siyasi sorunlardan dolayı adeta rehin alındık” sözlerini kullanan Sertoğlu, “Maalesef bunun içerisinde Avrupa Birliği (AB) de var Birleşmiş Milletler (BM) de. Bu konudaki mağduriyetimiz ve uğradığımız insanlık dışı muamele ile ilgili uluslararası hiçbir siyasi yapı kılını dahi kıpırdatmıyor” dedi.

Annan Planı dönemi de dâhil kandırılan tarafın hep Kıbrıslı Türkler olduğunu ifade eden Sertoğlu, “Bu konuda AB de, BM de haksız spor ambargolarının aşılması için hiç yardımcı olmadı. UEFA ve FIFA da yaşadığımız sorunlara rağmen sporun, futbolun ve futbolcuların yanında durmadı” sözlerini kullandı.

KTFF Başkanı Hasan Sertoğlu, Holguin’e yönelik olarak, “En basit şekilde anlaşılması için altını çiziyorum. Lütfen görüştüğünüz zaman, hem Sayın Ersin Tatar’a hem de Sayın Nikos Hristodulidis’e sorun: 13-15 yaşındaki Türk ve Rum gençler bir arada maç bile yapamazken, halklarına barışı nasıl götürecekler bize söylesinler. Biz güven artırıcı önlemler kapsamında sporun birleştirici gücünün de kullanılmasını istiyoruz” dedi.

Son olarak, Kıbrıs Türk gençlerinin organizasyonlara katılımının engellendiğini ve bu durumun kendilerini üzdüğünü belirten Sertoğlu, uluslararası destek istedi.

Ziyaretin sonunda, Sertoğlu Holguin'e teşekkür etti ve kendisine Kıbrıs'a özgü bir hediye takdim etti. Holguin ise KTFF'ye misafirperverlikleri için teşekkür ettiğini ifade etti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar