Trabzon'daki olaylı maç sonu için soruşturma başlatıldı

18 Mart 2024

Güncelleme: 18 Mart 2024

A
A

Fenerbahçe'nin Trabzonspor'u deplasmanda 3-2 yendiği karşılaşmanın ardından saha içinde yaşanan olaylara ilişkin adli soruşturma başlatıldı.

ZgotmplZ

Trabzonspor-Fenerbahçe maçı sonrası çıkan olaylarla ilgili soruşturma başlatıldı.

Türkiye İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Fenerbahçe'nin 3-2 kazandığı maçın ardından yaşanan olaylarla ilgili soruşturma başlatıldığını açıkladı. Bakan Yerlikaya, karşılaşma sonrası sahaya giren seyircilerle ilgili kimlik belirleme çalışmalarına başlandığını duyurdu.

Bakan Yerlikaya, X (eski adıyla Twitter) hesabından yaptığı açıklamada "Spor, her şeyden önce centilmenliktir. Futbol sahalarında şiddet olaylarının yaşanması asla kabul edilemez. Gelişmelerden kamuoyu bilgilendirilecektir." dedi.

Türkiye Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak da sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Trabzonspor-Fenerbahçe karşılaşmasının ardından yaşananlar, sporun dostluk ve kardeşlik ruhuna yakışmamaktadır. İlgili makamlarca gerekli soruşturma başlatılmıştır. Süreci yakından takip etmeye devam ediyoruz." ifadelerini kullandı.

TFF'DEN AÇIKLAMA

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) da maç sırasında ve maçtan sonra meydana gelen olaylarla ilgili olarak temsilcileriyle ve devlet yetkilileri ile iletişim halinde olduğunu açıkladı.

TFF'nin açıklamasında, "Dostluk, barış ve kardeşlik oyunu olan futbolda yaşananlar asla kabul edilemez. Bu olayların tekrarlanmaması için soruşturmalar tamamlandıktan sonra olayların sorumluları ile ilgili gerekli cezai müeyyide uygulanacağından kimsenin şüphesi olmasın.” denildi.

TRABZON'DA NE OLDU?

Türkiye Süper Lig’in 30'uncu haftasında Trabzonspor, evinde Fenerbahçe'yi 3-2 yenildi.

Maçın bitiş düdüğü sonrası Fenerbahçeli oyuncular ve teknik ekip, saha ortasında toplanarak galibiyeti kutlamak istedi.

Kutlama sırasında bazı Trabzonspor taraftarları, güvenlik güçlerinin engellemek istemesine rağmen sahaya indi. Fenerbahçeli futbolcular ile Trabzonspor taraftarları arasında arbede çıktı. Bazı taraftarlar ve Fenerbahçeli futbolcular karşılıklı olarak birbirlerine tekme ve yumruk attı.

Güvenlik güçlerinin müdahalesi sonrası Fenerbahçeli oyuncular, tünelden geçerek soyunma odasına gitti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar