Tatar, masa tenisi oyuncularını selamladı

10 Mart 2024

Güncelleme: 10 Mart 2024

A
A

Cumhurbaşkanı Tatar, her spor dalında olduğu gibi masa tenisine de büyük ilgi gösterildiğini söyledi.

ZgotmplZ

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Kuzey Kıbrıs Masa Federasyonu'nu ziyaret etti ve Türkiye Masa Tenisi Federasyonu Başkanı Oktay Çimen ile Kuzey Kıbrıs Masa Federasyonu Başkanı Mustafa Bekiroğulları ile görüştü.

Tatar, ziyaret sırasında yaptığı konuşmada, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde masa tenisine gösterilen ilgiden bahsederek, bu sporda yaşın önemli olmadığını ve masa tenisinin herkes için erişilebilir bir spor olduğunu vurguladı. Ayrıca, masa tenisinin bir kültür olduğunu belirtti ve sporun dostluk ve kardeşlik bağlarını güçlendirdiğine dikkat çekti.

Cumhurbaşkanı Tatar, Kuzey Kıbrıs Masa Tenisi Federasyonu Başkanı ve yönetiminin gençleri bu spora yönlendirdiğini ifade ederek, Kıbrıs Türklerinin spor alanındaki haklarının kullanılması gerektiğini vurguladı.

Kuzey Kıbrıs Masa Tenisi Federasyon Başkanı ve yönetim kurulunun çok sayıda genci bu spora yönlendirdiğini aktaran Cumhurbaşkanı Tatar, Kıbrıs Türkü’ne uygulanan siyasi kısıtlamalar, engelleme ve ambargolardan sporun da etkilendiğini kaydetti.

Ülke sporcularının uluslararası temaslara bulunmasının önemine dikkat çeken Cumhurbaşkanı Tatar, sporcuların Türkiye ve diğer uluslararası oyuncularla karşılaşmasına imkan sağlanması gerektiğine vurgu yaptı.

Sağlanan imkanların kişisel spor gelişimi yanında ülke tanıtımı açısından da önemli olduğunu aktaran Cumhurbaşkanı Tatar, Kıbrıs Türkü’nün özden gelen haklarının masa tenisinde de kullanılması gerektiğini kaydetti.

KKTC’de bulunan Türkiye Masa Tenisi Federasyon Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyelerinin ülkedeki masa tenisi sporuna verdikleri desteğin büyük bir kazanım olduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Tatar, “Masa tenisi oynayanları selamlıyorum, aracılığınızla Türkiye’de 81 ilde sesimizi duyuracağız” dedi.

Türkiye Masa Tenisi Federasyonu Başkanı Oktay Çimen ise, Lefke Avrupa Üniversitesi'nin masa tenisindeki faaliyetlerine değinerek, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde spor ambargosunun kırılması ve gençlere spor yapma imkanı sağlanması için çalışacaklarını belirtti. Ayrıca, "Uçan Raketler Projesi" kapsamında okullara masa tenisi masası ve malzemelerinin dağıtılacağını açıkladı.

Kuzey Kıbrıs Masa Tenisi Federasyonu Başkanı Mustafa Bekiroğulları ise, Türkiye Masa Tenisi Federasyonu ile olumlu bir görüşme gerçekleştirdiklerini ve Türkiye'deki federasyonun uzun yıllardır Kuzey Kıbrıs'taki masa tenisine destek verdiğini belirtti. Ayrıca, "Uçan Raketler Projesi"nin Türkiye Masa Federasyonunun desteğiyle hayata geçeceğini dile getirdi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar