Sporun ötesinde siyasi bir maç

5 Aralık 2023

A
A

Meclis Futbol Takımı ile Filistin Karması dostluk maçı yaptı. Maç, sporun ötesinde siyasi ve insani bir mesaj taşıyarak, uluslararası ilişkilerde ve dünya kamuoyunda Filistin meselesine dikkat çekme amacını taşıyor.

ZgotmplZ

Cumhuriyet Meclisi Futbol Takımı, Gazze'de yaşanan zulme dikkat çekmek amacıyla Kıbrıs Uluslararası Öğrenci Derneği Filistin Karması ile bir dostluk maçı gerçekleştirdi.

Maç, Lefkoşa Yusuf Kaptan Sahasında oynandı ve Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre de izleyiciler arasındaydı.

Maç öncesinde, "Kıbrıs Türkü mazlum Filistin halkının yanındadır" yazılı pankart açıldı. Gazze'de ve 6 Şubat depreminde hayatını kaybedenler için saygı duruşunda bulunuldu ve her iki ülkenin milli marşları okundu. Oyuncular, maçtan önce KKTC ve Filistin bayrakları önünde bir araya gelerek fotoğraf çektirdi.

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre, maçın anlamlı olduğunu belirterek, Filistin halkıyla dayanışma içinde olduklarını ifade etti. Töre, "Maç yapıldığı sırada katliam sürüyor" diyerek, AB ve BM'nin duyarsızlığına vurgu yaptı.

Kıbrıs Uluslararası Öğrenci Derneği Filistin Karması adına konuşan Amr Sabr, Filistin'de yaşanan trajediyi dile getirerek dünyanın gözleri önünde bir soykırım yaşandığını belirtti. Sabr, maçın, Filistin halkının yaşadığı zulme dikkat çekmek ve dayanışmayı simgeliyor.

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar