Skibbe'den Hiroshima'da "Galatasaray stili"

7 Kasım 2023

A
A

Bir dönem Türkiye'de Galatasaray'ı çalıştıran Alman teknik adam Skibbe, başında olduğu Japon ekibi Sanfrecce Hiroshima'da "Galatasaray stili" uyguladığını söyledi.

ZgotmplZ AA

Japonya'da J1 Futbol Ligi (J1) ekiplerinden Sanfrecce Hiroshima'nın teknik direktörlüğünü üstlenen Michael Skibbe, 2 yılı aşkın süredir görev yaptığı takımda, "Galatasaray stili" uyguladığını söyledi.

Tokyo'da AA'ya röportaj veren 58 yaşındaki Alman hoca, Şubat 2022'den beri J1 takımlarından Sanfrecce Hiroshima'da çalışmasının kendisine çok şey kattığını belirterek, "Takım, yüksek iş ahlakına sahip ve sürekli yeni şeyler öğrenmeye açık. Bir Alman teknik direktörün onlara katacağı futbol bilgisini resmen emiyorlar ve sahada yansıtmaya çalışıyorlar." ifadelerini kullandı.

Beraberindeki teknik ekiple takımda "Galatasaray stili" uyguladıklarını dile getiren Skibbe, "Sanfrecce Hiroshima'da, Galatasaray'a benzer biçimde agresif, önde baskılı ve göze hoş gelen futbol oynatmaya çalışıyoruz." diyerek, geçen yıl J1 Lig Kupası'nı kazandıklarını anımsattı.

Skibbe, teknik direktör Okan Buruk liderliğinde Galatasaray'ın Avrupa'da sergilediği performansı yorumladı. Alman teknik adam, Galatasaray'ın UEFA Şampiyonlar Ligi A Grubu'nda iyi iş çıkarttığını, İstanbul'da ağırladığı Bayern Münih'e karşı oldukça yürekli şekilde, kapanmadan 60-65 dakika iyi top oynadığını ancak şanssız şekilde kaybettiğini söyledi.

Trendyol Süper Lig'de bu sezon şampiyonluk yarışının Galatasaray ve Fenerbahçe arasında geçmesini beklediğini kaydeden Skibbe, iki takımın da iyi forvetlere sahip olduğunu vurgulayıp, "Bu yıl Galatasaray da Fenerbahçe de şampiyonluğun favorisi." diyerek sözlerini tamamladı.

2008-09 sezonunda Galatasaray'la 1+1 yıllık sözleşme imzalayan Skibbe'nin görevine 2009 Şubat ayında son verilmişti. Alman teknik adam Türkiye'de Eskişehirspor ve Kardemir Karabükspor takımlarını çalıştırmıştı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar