Rakip Lüksemburg, hedef B Ligi'ne dönüş

22 Eylül 2022

Güncelleme: 23 Eylül 2022

A
A

Türkiye, UEFA Uluslar C Ligi 1'inci Grup'taki 5'inci maçında ​​​​​​​Lüksemburg'u ağırlayacak. Ay-yıldızlı ekip alacağı bir puanla liderliği ve B Ligi'ne yükselmeyi garantileyecek.

ZgotmplZ

Türkiye A Milli Futbol Takımı, UEFA Uluslar C Ligi 1'inci Grup'taki 5'inci maçında bugün Lüksemburg'u konuk edecek.

İstanbul Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda oynanacak ve saat 21.45'te başlayacak mücadele, TRT 1'den naklen yayımlanacak.

Müsabakada, Almanya Futbol Federasyonu'ndan Tobias Stieler düdük çalacak. Stieler'ın yardımcılıklarını aynı ülkeden Christian Gittelmann ve Eduard Beitinger yapacak. Karşılaşmanın dördüncü hakemi ise Matthias Jöllenbeck olacak.

Ay-yıldızlı ekipte Salih Özcan, sakatlığı nedeniyle aday kadrodan çıkarıldı. Sakatlığı bulunan Merih Demiral'ın durumu maç saatinde netlik kazanacak.

TÜRK MİLLİ TAKIMI B LİGİ'NE NASIL YÜKSELİR?

Gruptaki sırasıyla sahasında Faroe Adaları'nı 4-0, deplasmanda Litvanya'yı 6-0, Lüksemburg'u 2-0 mağlup eden Türk milli takımı, son maçında da sahasında Litvanya'yı 2-0 yendi. Türkiye, 12 puanla lider durumda bulunuyor.

Ay-yıldızlı ekibin bu karşılaşmadan alacağı 1 puan, grubu lider bitirmesini ve B Ligi'ne yükselmesini garantileyecek.

Gruptaki tek yenilgisini sahasında Türkiye'den alan Lüksemburg ise 7 puanla ikinci sırada yer alıyor. Lüksemburg'un grup liderliği iddiasını sürdürmesi için bu karşılaşmayı kazanması gerekiyor.

Gruptaki diğer maçta ise Litvanya, Faroe Adaları'nı konuk edecek.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar