Omaç Başat unutulmadı

1 Haziran 2023

A
A

Omaç Başat ölümünün 9'uncu yılında kabri başında anıldı.

ZgotmplZ

Kıbrıs Türk sporuna ve spor basınına başkan, yönetici ve spor yazarı olarak hizmet eden gazeteci Omaç Başat ölümünün 9'uncu yılında kabri başında düzenlenen törenle anıldı.

Kıbrıs Türk Spor Yazarları Derneği'nden verilen bilgiye göre, Lefkoşa Kabristanlığı'nda dernek tarafından düzenlenen törene ailesi yanında bazı spor yazarları ve spor federasyonlarından temsilciler katıldı.

KTSYD Başkanı Burhan Gürkan, törende yaptığı konuşmada, “Beraber hareket ederek Omaç Başat’ın adını daha fazla gelecek nesillere aktarmamız gerektiğini düşünüyorum. Çünkü geçmişi bilirsek, geleceğe daha umutla bakabiliriz. Başat’ın da spora katkısı yeni nesiller tarafından da bilinmesi gerekir.” dedi.

OMAÇ BAŞAT KİMDİR?

1946 yılında Lefkoşa’da doğan Omaç Başat, gazeteciliğe 1963 yılında Halkın Sesi gazetesinde muhabir olarak başladı. Zaman gazetesinde spor müdürlüğü, Bayrak Radyo Televizyon Kurumu’nda spor yorumcusu, program yapımcısı ve Birlik gazetesinde spor yazarlığı yaptı. Kıbrıs gazetesinin kurucu kadrosunda da yer alan Başat, gazetenin spor müdürü olarak da görev aldı.

Spor Dairesi Genel Yönetim Kurulu üyeliği ile Gençlik ve Spor Bakanlığı, Spor İhtisas Komisyonu’nda da görev yapan Başat, KKTC Milli Olimpiyat Komitesi Başkanlığı görevini de yürüttü. Pek çok federasyonun kuruluşunda başkanlık ve yönetim kurullarında da görev alan Omaç Başat, Kıbrıs Türk Spor Yazarları Derneği Yönetim Kurulu'nda uzun yıllar çeşitli kademelerde görev yaptı.

Başat vefat etmeden önce son olarak Havadis gazetesinde spor yazarlığı yapıyordu.

Omaç Başat, 2014 yılında vefat etti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar