Milli karatecilerden ziyaretler

25 Mart 2024

Güncelleme: 26 Mart 2024

A
A

Türkiye Karate Milli Takımı sporcuları ve federasyon yönetimi,  Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ve Başbakan Ünal Üstel ile bir araya geldi. Heyet ayrıca Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu tarafından da kabul edildi.

ZgotmplZ

 Türkiye Karate Milli Takımı, Avrupa Şampiyonası hazırlık kampı için Kıbrıs'a geldi.

Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Aslan Abid Uğuz ve beraberindeki heyet, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'ı ve Başbakan Ünal Üstel'i ziyaret etti.

Sporcular daha sonra, Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu'nu ziyaret etti.

Cumhurbaşkanı Tatar, Türk Karate Milli Takımı'nın KKTC'de kamp yapmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, ülkesine uygulanan ambargoların kaldırılması gerektiğini vurguladı. Ayrıca, takıma Hırvatistan'da düzenlenecek Büyükler Avrupa Karate Şampiyonası'nda başarılar diledi.

Başbakan Üstel de Türk Karate Milli Takımı'nın KKTC'deki kampının önemini vurgulayarak, Türkiye'nin desteğiyle izolasyonların bertaraf edildiğini belirtti. Üstel, KKTC ile Türkiye arasındaki ilişkilerin güçlü olduğunu ve federasyonun KKTC'deki faaliyetlerinden memnuniyet duyduklarını ifade etti.

Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Uğuz ise KKTC'ye üst düzey sporcularla kamp yapmaktan gurur duyduklarını belirterek, başarıya olan inançlarını dile getirdi. Ayrıca, Kıbrıs Türklerinin yaşadığı zorluklara dikkat çekerek, sporcuların moral verici bir etkide bulunacaklarını ifade etti.

Ayrıca, Türk Karate Milli Takımı sporcuları Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu tarafından kabul edildi. Feyzioğlu, milli takımın dünya çapında örnek alınan bir takım olduğunu vurgulayarak, KKTC'de kamp yapmalarının anlamlı bir mesaj olduğunu belirtti. Ayrıca, Kıbrıs Türklerinin tarihsel zorluklarına değinerek, sporcuların moral verici bir etkiye sahip olduklarını ifade etti ve federasyon yetkilileri ile sporculara teşekkür etti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar