Liverpoollu futbolcu Luis Diaz kaçırılan babasıyla buluştu

14 Kasım 2023

Güncelleme: 15 Kasım 2023

A
A

Liverpool'un yıldız oyuncusu Luis Diaz ve silahlı isyancı örgüt tarafından kaçırılan babası Luis Manuel Diaz, günler sonra buluştular.

ZgotmplZ

Liverpool'un Premier Lig'de forma giyen Luis Diaz'ın ailesi, Kolombiya'nın Barrancas kasabasında 28 Ekim'de silahlı isyancı örgüt ELN üyeleri tarafından kaçırılmıştı. Diaz'ın annesi Cilenis Marulanda kısa süre sonra serbest bırakılırken, babası Luis Manuel Diaz rehin tutulmuştu.

Baba Diaz, 13 gün sonra serbest bırakıldıktan sonra helikopterle Valledupar kentine götürüldü ve sağlık kontrolünden geçirildi. 58 yaşındaki Diaz'a kötü muamele izine rastlanmadı. Luis Manuel Diaz, Birleşmiş Milletler, Katolik Kilisesi ve Uluslararası Kızılhaç Komitesi'nden oluşan bir insani heyete teslim edildi. Diaz, askeri helikopterle ailesinin yaşadığı La Guajira yönetim bölgesine götürüldü. Luis Manuel Diaz, ailesine kavuştuğunda duygusal anlar yaşadı, ancak oğlu Luis Diaz henüz İngiltere'ye dönmemişti.

Milli ara nedeniyle Kolombiya Milli Takımı'na katılmak üzere ülkesine dönen 26 yaşındaki Luis Diaz, takım kampında babasına kavuştu. Aile, zorlu günlerin ardından duygusal bir buluşma yaşadı. Diaz, ailesine kavuştuktan sonra forma giydiği ilk maçta, Luton Town ile oynanan Liverpool maçında takımının tek golünü attı ve karşılaşma 1-1 sona erdi.

Diaz, attığı golün ardından "Babaya özgürlük" yazan bir tişört giyerek duygusal bir mesaj verdi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar