La Liga'da Vinicius'a ırkçı hakaret

22 Mayıs 2023

A
A

Valencia maçında Real Madridli futbolcu Vinicius Junior'a hitaben ırkçı hakarette bulunuldu.

ZgotmplZ

İspanya 1'inci Futbol Ligi'nin (La Liga) 35'inci haftasında Real Madrid'in deplasmanda Valencia'ya 1-0 yenildiği maçta Vinicius Junior'a ırkçı hakarette bulunuldu.

Maçın 71'inci dakikasında Real Madrid'in Brezilyalı futbolcusu Vinicius Junior, Valencia tribünlerinden bir taraftarın kendisine ırkçı hakaret ettiği gerekçesiyle oyunu durdurdu.

Tribüne doğru giderek bir taraftarı işaret eden Vinicius Junior'un bu girişimi sonrasında hakem Ricardo de Burgos Bengoetxea, her iki takımın teknik direktörleri ve futbolcular da olaya dahil oldu.

Polisin tribüne giderek, söz konusu taraftarı aradığı görülürken, oyun yaklaşık 10 dakika durduktan sonra tekrar başladı.

Karşılaşmanın 90+7'nci dakikasında Vinicius Junior, Valencia'dan Hugo Duro'nun yüzüne attığı dirsek sonrasında kırmızı kartla oyundan ihraç edildi.

Karşılaşmada, Real Madrid takımının futbolcusu Vinicius Junior (ortada sağda) ile rakip takım kalecisi Giorgi Mamardashvili arasında tartışma yaşandı.
"TÜM STAT VİNİCİUS'A MAYMUN DİYE BAĞIRDI"

Real Madrid Teknik Direktörü Carlo Ancelotti, İspanyol futbolunda ırkçılık sorunu olduğunu söyledi. Maçın ardından basın toplantısında konuşan Real Madrid'in İtalyan teknik direktörü Ancelotti, "Futboldan konuşmak istemiyorum. Çok kızgınım. Bugün burada olanlar utanç verici. Tüm stat Vinicius'a maymun diye bağırdı. İspanya liginin bir sorunu var ve bu, Vinicius değil. O sadece kurban. Bu şekilde futbol oynanamaz. Maçı kazansaydık da aynı şeyleri söylerdim. Olanlar çok ciddi." ifadelerini kullandı.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

La Liga yönetimi ise konuyla alakalı soruşturma başlatıldığını duyurdu. Oyuncunun daha önce 9 kez ırkçılık hakkında şikayette bulunduğu belirtildi. 

Aynı zamanda, stadyumdaki bütün görsellerin incelenmek üzere talep edildiği de ifade edildi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar