KTFF, AFC üyeliğine hazırlanıyor: Kurtulmuş, Bahreyn'den Kıbrıs Türk futbolu için destek istedi

29 Ocak 2024

Güncelleme: 29 Ocak 2024

A
A

TBMM Başkanı Kurtulmuş, Asya Futbol Konfederasyonu'na üyelik için başvurmaya hazırlanan KTFF'ye destek vermesi için Bahreyn'den talepte bulundu. Sertoğlu, konuyla ilgili MYK'nın sorularını yanıtladı.

ZgotmplZ

Avrupa'daki spor organizasyonlarına katılımı Rum tarafınca engellenen Kıbrıs Türk futbolu, rotasını Asya kıtasına çevirdi.

Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu (KTFF), Asya Futbol Konfederasyonu'na başvuru için hazırlıklarını tamamladı.

Öncesinde ise Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş, Bahreyn'de KKTC konusunda destek talebinde bulundu.

Bahreyn Temsilciler Meclisi Başkanı Ahmed Al Musalam ile bir araya gelen Kurtulmuş, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin Asya Futbol Konfederasyonu'na üyelik başvurusuna hazırlandığını anımsattı. Kurtulmuş, konfederasyon yöneticisinin Bahreynli bir yetkili olduğunu belirterek, bu konuda destek beklediklerini vurguladı.

Numan Kurtulmuş, "Maalesef tüm olumlu çabalarına rağmen KKTC, Batı'nın cezalandırmalarına maruz kalmıştır. Bu şekilde uluslararası platformlarda destek vererek KKTC'nin tanınması konusunda destek vermemiz gerekiyor." değerlendirmesinde bulundu.

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Bahreyn'de Temsilciler Meclisi Başkanı Ahmed Al Musalam ile görüştü.
SERTOĞLU DETAYLARI ANLATTI

MYK Haber'in telefonla bilgi aldığı Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu (KTFF) Başkanı Hasan Sertoğlu, Asya Futbol Konfederasyonu'na üyelik için Türkiye ile eşgüdüm halinde hazırlık içinde olduklarını ve yakın zamanda geçici üyelik için başvuru yapacaklarını açıkladı.

Sertoğlu, Asya Futbol Konfederasyonu'na üyelik durumunda KKTC'nin uluslararası müsabakalara katılımının mümkün olabileceğini belirtti.

Hasan Sertoğlu, KKTC'ye sportif engeller çıkartan UEFA (Avrupa Futbol Federasyonu Birliği) ile Asya Futbol Konfederasyonu'nun ayrı yapılar olduğuna da dikkat çekti.

ASYA FUTBOL KONFEDERASYONU HAKKINDA

Kısa adıyla AFC olan ve Asya'da futbolu organize eden ve yöneten Asya Futbol Konfederasyonu'na 47 federasyon üye durumda. Bu üyeler Orta ve Güney Asya, Doğu Asya, Güneydoğu Asya, Batı Asya adı ile dört bölgeye ayrılıyor.

Asya Futbol Konfederasyonu tüzüğüne göre, Birleşmiş Milletler üyesi olmayan devletler “Geçici Üye” statüsünde konfederasyona üye olabiliyor.

Üyelik için yönetim kurulu kararı yeterli. Geçici üyelik yoluyla, kongrede oy kullanma hariç diğer tüm haklara sahip olunuyor.

AFC, bir ülkedeki veya bölgedeki milli federasyonu üye olarak kabul ediyor.

1955 yılında kurulan Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu'nun AFC'ye üye olmasının önünde yasal bir engel gözükmüyor. KKTC, bu federasyona üye olduğu takdirde, uluslararası müsabakalara katılabilecek.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar