KKTC'li ve Türk dünyasından genç sporcular Erciyes'te buluştu

Anadolu Ajansı, 5 Mart 2024

A
A

Türk dünyasından gençleri bir araya getiren ve KKTC sporcularının da yer aldığı TÜRKSOY Erciyes Büyük Slalom Kupası bugün başlıyor.

ZgotmplZ

Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı (TÜRKSOY) Daimi Konseyinin "Gençlik Programları" kapsamında organize edilen TÜRKSOY Erciyes Büyük Slalom Kupası, bugün Türkiye'nin Kayseri ilinde başlıyor.

Türkiye'nin önemli kayak merkezlerinden Erciyes'te düzenlenecek kupada, Türkiye'nin yanı sıra Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve Kuzey Makedonya'dan 60 sporcu, 14 ve 16 yaş altı kategorilerinde mücadele edecek.

VİZYON PROGRAMI ŞUŞA'DA KABUL EDİLDİ

Erciyes'te bir otelde düzenlenen kupanın tanıtım töreninde konuşan TÜRKSOY Genel Sekreter Yardımcısı Sayit Yusuf, Azerbaycan'ın Şuşa kentinde geçen yıl yapılan Daimi Konsey Toplantısı'nda gençlikle ilgili vizyon programını konseye kabul ettirdiklerini söyledi.

TÜRK DÜNYASI GENÇLERİNİ BİR ARAYA GELİYOR

Kabul edilen programda konseye üye ve gözlemci ülkelerin gençlerinin yararlanabileceği kış ve yaz dönemlerindeki gençlik kamplarının da yer aldığını belirten Yusuf, "Alınan kararın ilk uygulamasını Kayseri'de görüyoruz. Burada Türk dünyasının genç kayakçılarını buluşacak. Gençler hem Kayseri ve Türkiye'yi tanırken hem de birbirlerini tanıma imkanı bulacak." dedi.

TÜRKSOY'un Türk gençlerini bir araya getirmeyi hedeflediğini anlatan Yusuf, "Sizin burada olmanız bizim için çok kıymetli. Birbirimizi tanımamıza ihtiyacımız var. Hepimiz çok büyük medeniyetten geliyoruz. Çok güçlü bir tarihimiz var. Birbirimizi tanımak için bir küçük temas yeterli. Bu gençlerin spor müsabakası ya da başka yollarla kuracakları münasebet, gelecek için son derece önemli." ifadelerini kullandı.

AK Parti Kayseri Milletvekili Murat Cahid Cıngı da, Erciyes'te Türk dünyasından sporculara ev sahipliği yapmaktan duydukları mutluluğu dile getirerek, bu birlikteliğin devam etmesinin son derece önemli olduğunu kaydetti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar