Kıbrıslı sporcu Buse Savaşkan, Fransa'nın ardından Türkiye'de de şampiyonu oldu

26 Haziran 2022

Güncelleme: 27 Haziran 2022

A
A

Bursa’da düzenlenen 90. Türkiye Büyükler ve U23 Atletizm Şampiyonası’nda Kıbrıslı Milli atlet Buse Savaşkan kadınlar yüksek atlamada Türkiye şampiyonu oldu. Savaşkan 5 Haziran'da da Fransa'da birinci gelerek şampiyon olmuştu.

ZgotmplZ

Başarılı atlet yarışların ikinci gününde kadınlar yüksek atlamada piste çıktı.

Buse 1.76’lık derece ile yarışa başlarken sırasıyla 1.79 ve 1.82’iyi de ilk haklarında geçmeyi başardı.

Sporcu 1.86’lık dereceyi ikinci hakkında geçerek Türkiye şampiyonluğunu garantiledi.

Bu sezon 1.88 ile hem kendisinin hem de Türkiye’nin en iyi derecesine sahip olan Savaşkan, kariyer derecesi için çıta yüksekliğini 1.90’a çekti. Sporcumuz 3 hakkında 1.90’ı geçemedi ancak 1.86’lık derece ile Türkiye şampiyonluğuna ulaşarak altın madalyanın sahibi oldu.

Ödül töreninde sporcumuz Buse Savaşkan’a madalyasını KKTC Atletizm Federasyonu Başkanı Ferhat Sakallı takdim etti.

BUSE’Yİ KUTLADI...

Ferhat Sakallı ödül töreni sonrasında sporcu Buse Savaşkan’ı başarısından dolayı kutlarken antrenörü Cahit Yüksel’e de teşekkür ederek ikiliye ilerleyen süreçte başarılar diledi. Sakallı ayrıca bu akşam İstanbul’a giderek Akdeniz Oyunları’na katılmak için Türkiye Atletzim Milli Takımı kafilesine  katılacak Buse’ye ve antrenörü Cahit Yüksel’e Akdeniz Oyunları’nda başarılar diledi.

FRANSA'DA BİRİNCİ YİNE OLMUŞTU

Buse Savaşkan, 5 Haziran'da Fransa’nın Troyes şehrinde düzenlenen "Troyes Ulusal Atletizm Yarışları’nda" yüksek atlama branşında şamapiyona rekorunu da kırarak 1.84'lük derecesi ile birinci olmuştu.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar