Kıbrıs Kupası penaltılarla Türk Ocağı'nın

12 Mayıs 2023

Güncelleme: 12 Mayıs 2023

A
A

Northernland Kıbrıs Kupası'nı nefes kesen final maçında Cihangir'i penaltı atışları sonucunda 8-6 mağlup eden Türk Ocağı müzesine götürdü.

ZgotmplZ

Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu (KTFF) tarafından bu yıl Northernland adıyla organize edilen ve 62'ncisi düzenlenen Kıbrıs Kupası sahibini buldu.

Lefkoşa Atatürk Stadı'nda dün akşam oynanan final karşılaşmasında Türk Ocağı Limasol SK ile Cihangir GSK karşı karşıya geldi.

Maçın 76'ncı dakikasında Remzi ile Türk Ocağı 1-0 öne geçerken, Cihangir 85'te Ali Öztürk'ün golüyle eşitliği yakaladı.

90 dakikası 1-1 sona eren maç uzatmalara taşındı.

Uzatma dakikaları ise nefesleri kesti.

Gecede hat-trick yapan Ali Öztürk'ün 95 ve 97'de bulduğu gollerle 3-1 öne geçen Cihangir, üstünlüğünü koruyamadı. 

Türk Ocağı, önce 100'üncü dakikada Doğukan ile farkı bire indirdi, bitime iki dakika kala 118'de ise Bilal Ceylan'ın golüyle eşitliği yakaladı ve maçı penaltılara taşıdı.

Seri penaltı atışlarında rakibine 5-3 üstünlük kuran Türk Ocağı, toplamda 8-6'lık skorla kupayı müzesine götüren taraf oldu.

Türk Ocağı’ndan Ertaç, Remzi, Ömer, Doğukan ve Sillah penaltı atışlarını gole çevirirken, Cihangir’de ise Muhittin, Tacettin ve Rahmi penaltı atışlarından yararlandı. Selçuk’un vuruşunda gole izin vermeyen Türk Ocağı kalecisi Hüseyin takımını kupaya taşıdı.

Maç sonunda düzenlenen ödül töreninde Türk Ocağı’na kupasını Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu, Spor Dairesi Müdürü Hüseyin Cahitoğlu, Northernland Direktörü Koral Bozkurt ve KTFF Başkanı Hasan Sertoğlu birlikte verdi.

TÜRK OCAĞI'NDAN 6'DA 6 YAPTI

Kıbrıs Kupası'nda daha önce oynadığı 5 finali de (1982, 1984, 1990, 2007 ve 2017) şampiyon tamamlayan Türk Ocağı, 6'ncı finalinde de kupaya uzandı ve müthiş bir istatistiğe imza attı.

CİHANGİR İKİNCİ FİNALİDEN ELİ BOŞ DÖNDÜ

2018 yılında Mağusa Türk Gücü karşısında çıktığı ilk kupa finalinde şampiyon olan Cihangir GSK ise, ikinci finalinden eli boş döndü ve turnuvayı ikinci olarak tamamladı. 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar