Karşıyaka'dan sponsor firmaya sert sözler

30 Mayıs 2024

Güncelleme: 31 Mayıs 2024

A
A

Son iki sezonda sponsorluk anlaşmaları ve ekonomik süreçlerle ilgili yaşanan sıkıntılar hakkında açıklama yapan Karşıyaka Spor Kulübü, sponsor firma Miracle Cash and More ile yaşanan sorunları tüm detayıyla kamuoyuyla paylaştı.

ZgotmplZ

Karşıyaka Spor Kulübü, son iki sezonda sponsorluk anlaşmaları ve ekonomik süreçlerle ilgili yaşanan sıkıntılar hakkında bir basın açıklaması yaptı. Kulüp, sponsor firma Miracle Cash and More ile yaşanan sorunları ve ekonomik zorlukları detaylı bir şekilde kamuoyuyla paylaştı.

SPONSORLUK ÖDEMELERİ

Kulüp, normal şartlarda sponsorluk anlaşmalarıyla belirlenen miktarların kulübe ödenmesi gerektiğini, ancak Karşıyaka Spor Kulübü'ne böyle bir ödeme yapılmadığını belirtti. Bunun yerine ihtiyaçların yarı buçuk karşılandığı ifade edildi.

DOĞRUDAN FUTBOLCU HESAPLARINA ÖDEME

Sponsorluk döneminde, futbolcu maaşlarının Türkiye'den şahıs isimleri üzerinden doğrudan futbolcu hesaplarına yatırıldığı belirtildi. Miracle Cash and More şirketinin bu dönemde bir hesabının olmadığı, tüm ödemelerin şahıs isimleri üzerinden yapıldığı vurgulandı.

KULÜP BAŞKANI VE TEKNİK DİREKTÖRÜN KATKILARI

2023-24 sezonunda teknik direktör Caner Oshan ve eski Kulüp Başkanı Umut Düzdaban’ın kişisel katkılarıyla takımın maaşlarının ödendiği, benzin ve diğer masrafların karşılandığı ifade edildi.

ŞİKE OLAYI VE AYRILIK

Yaşanan şike olayı sonrasında Miracle Cash and More şirketi ile yolların ayrıldığı, ödemelerin ileri tarihli çeklerle yapıldığı belirtildi. Kulüp, futbolcularına borçsuz olmanın gururunu yaşadığını vurguladı.

DİĞER PROJELER VE HARCAMALAR

Soyunma odası projesi gibi çeşitli projelerde Miracle Cash and More şirketinin katkısının olmadığını, bu projelerin kulüp gelirleri, belediye yardımı ve eski başkan Umut Düzdaban’ın ödemeleri ile gerçekleştirildiği belirtildi. İç harcamaların tamamen Umut Düzdaban’ın cebinden karşılandığı ifade edildi.

HUKUKİ SÜREÇ

Kulüp, tüm yetkili birimleri göreve davet ederek hukuki sürecin başlatılacağını duyurdu.

Karşıyaka Spor Kulübü, açıklamasında gerçeklerin ortaya çıkmasına yardımcı olduğu için Çağlar Yüksel’e teşekkür etti ve kulübün sahipsiz olmadığını, zararına bir şey yapıldığında gerekenin yapılacağını vurguladı. Ayrıca, futbolculara olan son ödemelerin geçen hafta yapıldığı ve borçsuz bir şekilde kapatıldığı belirtildi. 

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar