Kaplıca ile Tatlısu arasında ''bisiklet ve yürüyüş yolu'' açıldı

11 Şubat 2024

Güncelleme: 11 Şubat 2024

A
A

Kaplıca-Tatlısu Sahil Şeridi Yolu'nda bugün hem bisiklet yarışı yapıldı, hem de yolun açılışı gerçekleştirildi. Açılışa, Cumhurbaşkanı Ersin tatar, Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu ile Büyükelçi Feyzioğlu da katıldı.

ZgotmplZ

Kıbrıs Türk Bisiklet Federasyonu tarafından düzenlenen bisiklet yarışı bugün 09.00-12.00 saatleri arasında gerçekleştirildi.

Yarış, Kaplıca-Tatlısu Sahil Şeridi Yolu üzerinde yapıldı.

Kaplıca'da başlayan yarış, Tatlısu Sahil Şeridi Yolu'nu takip ederek Zambak Tatil Köyü'nde sona erdi.

Yarışla birlikte, Türkiye'nin desteğiyle yapılan bisiklet ve yürüyüş yolunun açılışı yapıldı.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Tatlısu Belediyesi tarafından hayata geçirilen Tatlısu Bisiklet ve Yürüyüş Yolu Projesi’nin açılışına katıldı.

Açılışa, Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu ile Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu da katıldı.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, açılış töreninde yaptığı konuşmada, özgürlük ve varoluş mücadelesinde Kıbrıs Türkü’nün her alanda var olduğunu söyledi.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin doğal güzellikleri yanında yetenekli insanlarının da bulunduğunu anlatan Cumhurbaşkanı Tatar, spor ve sağlıklı yaşamın önemine dikkat çekti.

Kıbrıs Türküne sporda haksız kısıtlama ve ambargolar uygulandığını dile getiren Cumhurbaşkanı Tatar, geçtiğimiz günlerde görüştüğü BM Genel Sekreterinin Kişisel Temsilcisi Maria Angela Holguin Cuellar’a ambargoların kaldırılmasını söylediğini ifade etti.

Bu çağda uygulanan ambargoların kabul edilemez olduğunu aktaran Cumhurbaşkanı Tatar, Kıbrıslı Türk sporcuların yurtdışında katıldıkları müsabakalarda her zaman KKTC bayrağını açtıklarını kaydetti.

Yapılan yatırımlarla KKTC’nin güçlendiğine işaret eden Cumhurbaşkanı Tatar, Tatlısu Belediye Başkanı Hayri Orçan ve ekibine hayata geçirdikleri projeden dolayı teşekkür etti

Cumhurbaşkanı Tatar, ayrıca projeye desteğinden dolayı Türkiye Cumhuriyeti yetkililerine de teşekkür etti.

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre de, açılış töreninde yaptığı konuşmada sporun çok birçok çeşidi olduğunu ancak bisikletin bunların arasında en zevkli olanlarından biri olduğunu söyledi.

Töre, Tatlısu’da hayata geçirilen proje ile doğa, yürüyüş ve spor sevenlerin mükemmel bir tesise kavuştuklarını ifade etti. Ülkenin böyle projelere ihtiyacı olduğunu ifade eden Töre, Anavatan Türkiye ile birlikte katkı koyanlara teşekkür etti. Töre, sporcuların KKTC’ye çekilmesi ile bir ambargoların delinebileceğini ve KKTC’nin daha görünür hale geleceğini söyledi. Kıbrıs Türk Bisiklet Federasyonu’nun, Avrupa Bisiklet Federasyonu’na üye olmasının kendilerini mutlu ettiğini vurgulayan Başkan Töre, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’a ve Turizm Bakanlığı’na verdiği destekten memnuniyet duyduğunu kaydetti.

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar