Inter'in oyuncusu Hakan, şampiyonluk kutlamalarına Türk bayrağıyla katıldı

Anadolu Ajansı, 29 Nisan 2024

Güncelleme: 29 Nisan 2024

A
A

İtalya Futbol Ligi'nde oynanan maçta Inter, Türk milli futbolcu Hakan Çalhanoğlu'nun attığı gollerle Torino'yu 2-0 mağlup etti. Inter, taraftarlarıyla şampiyonluğu kutlarken, Çalhanoğlu, kutlamalara Türk bayrağıyla katıldı.

ZgotmplZ AA

İtalya Futbol Ligi'nde (Serie A) oynanan maçta Inter, milli futbolcu Hakan Çalhanoğlu'nun attığı gollerle Torino'yu 2 - 0 mağlup etti.

Serie A'da 2023-2024 sezonunda şampiyonluğunu ilan eden Inter, 34'üncü hafta mücadelesinde Torino'yu ağırladı.

Ev sahibi ekibe galibiyeti getiren golleri biri penaltıdan olmak üzere 56 ve 60'ıncı dakikalarda Hakan Çalhanoğlu attı.

Karşılaşmanın 49'uncu dakikasında Torino forması giyen Adrien Tamaze kırmızı kart görürken, iki gol atan Hakan Çalhanoğlu 63'üncü dakikada yerini Kristjan Asllani'ye bıraktı.

Inter bu galibiyetle puanını 89'a çıkardı. Torino ise 46 puanda kaldı.

INTER, TARAFTARIYLA ŞAMPİYONLUK TURU ATTI

Serie A'da ipi göğüslemeyi başaran Inter takımı, Milano'da taraftarlarıyla şampiyonluğu kutladı.

Ligde geçen hafta ezeli rakibi ve en yakın takipçisi Milan'ı 2-1 yenerek şampiyonluğunu ilan eden Inter için dün oynanan ve 34'üncü hafta mücadelesi olan Torino maçı sonrasına şampiyonluk turu düzenlendi.

Torino'yu milli futbolcu Hakan Çalhanoğlu'nun golleriyle 2-0 yenen mavi-siyahlı ekip, maçın ardından şampiyonluk turu için üstü açık otobüslere bindi.

Interli oyuncular ve teknik heyeti taşıyan iki üstü açık otobüs, geniş güvenlik önlemleri altında ve mavi-siyahlı taraftarların sevgi gösterisi eşliğinde Giuseppe Meazza Stadı'ndan kent merkezindeki Duomo Katedrali'ne kadar Milano caddelerinde şampiyonluk turu attı.

HAKAN ÇALHANOĞLU TÜRK BAYRAĞI İLE KATILDI

7 yıldır top koşturduğu İtalya Serie A'da ilk şampiyonluk sevincini yaşayan ve performansıyla bu başarının önde gelen isimlerinden olan milli futbolcu Hakan Çalhanoğlu da kutlamalara Türk bayrağıyla katıldı.

Tur sırasında Türk bayrağını sallayan milli futbolcuya, Interli taraftarların da tezahüratlarla sevgi gösterisinde bulundukları görüldü.

Stattan Duomo Katedrali'ne olan 8 kilometrelik mesafeyi yaklaşık 9 saatte kat eden takımı taşıyan otobüsler, katedralle aynı ismi taşıyan meydanda havai fişek gösterileri ve meşalelerle karşılandı.

İtalyan basınına göre 100 bin kişinin katıldığı şampiyonluk turunda, Inter takımı ve taraftarları, lig tarihinin 20'nci şampiyonluğunu büyük coşkuyla kutladı.

Inter'in, lig şampiyonluğu kupasını, kendi sahasında oynayacağı son lig maçı olan 37'nci haftadaki Inter-Lazio müsabakasının ardından alması bekleniyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar