Gece maçı DTB'ye yaramıyor: 7'de 7 yapan Cihangir GSK liderliğe yükseldi

3 Kasım 2023

Güncelleme: 4 Kasım 2023

A
A

AKSA Süper Lig'de Cihangir GSK, 7'nci haftanın açılış maçında konuk olduğu Doğan Türk Birliği'ni Muhittin Tümbül'ün golleriyle 2-0 mağlup etti ve maç fazlasıyla liderliğe yükseldi.

ZgotmplZ MYK Haber

Haber Merkezi

AKSA Süper Lig'in 7'nci haftası Doğan Türk Birliği (DTB)-Cihangir Gençlik Spor Kulübü (GSK) maçıyla açıldı.

Girne 20 Temmuz Mete Adanır Stadı'nda oynanan ve hakem Mehmet Sezener'in yönettiği karşılaşmayı Cihangir GSK 2-0 kazandı.

9 sarı kartın çıktığı maçın gollerini 45 (p) ve 81'inci dakikalarda Muhittin Tümbül kaydetti.

Bu sonuçla puanını 21 yapan Cihangir GSK, maç fazlasıyla liderliğe yükseldi.

Çıktığı ikinci gece maçından da mağlubiyetle ayrılan DTB ise maç fazlası ve 13 puanla 4'üncü sırada yer alıyor.

Takımının galibiyet gollerini kaydeden Muhittin Tümbül gol sayısını 9'a çıkarttı ve gol krallığındaki yerini sağlamlaştırdı. Krallık yarışında Tümbül'ü 6'şar golle Pera L. Gençler Birliği SK'dan Sertan Kurukafa ve Yeniboğaziçi DSK'dan Turgut Kaçar takip ediyor. 

MAÇIN GELİŞİMİ...

İlk yarıda maç iki takımın orta saha mücadelesine sahne oldu.

Maç içinde yaşanan sertlikler nedeniyle maçı sık sık durduran Hakem Sezener'in eli birçok kez kartına gitti. 

DTB, 36'ncı dakikada Selim Saygı'nın şutu ve 42'nci dakikada Dever Akeem Orgill'in kafa vuruşuyla rakip sahada tehlike yarattı.

İlk devrenin uzatma dakikalarında Laurys Ndong Meye'ye yapılan faulün ardından Cihangir GSK penaltı kazandı. Muhittin Tümbül'ün kaleci Ozan Moroğlun'nun sağından ağlarla buluşturduğu golle 1-0 öne geçen Cihangir GSK, soyunma odasına önde gitti.

Maçın ikinci yarısına kontrollü başlayan DTB, 58'de kaptan Ahmet Sönmez ile mutlak bir gol pozisyonundan faydalanamadı. 66'ncı dakikada DTB Teknik Direktörü Sedat Devecioğlu, Arda Eren Metin ve Arseven Dağer'i oyuna alarak, beraberlik için şans yakalamaya çalıştı.

Ancak 81'de kaptan Ahmet Sönmez'in kaptırdığı topta kontra atağa yakalanan DTB, kalesinde ikinci golü gördü. Cihangir GSK'nin golcüsü Muhittin Tümbül, 18'den çektiği top, kaleci Ozan Moroğlu'nun müdahale çabasına rağmen 90'dan ağlarla buluştu.

DTB,  hücumda sakat olan Joseph Dodoo'nun yokluğunu ararken, çok fazla gol pozisyonuna giremedi. Cihangir GSK ise bulduğu pozisyonları değerlendirerek, sahadan 2-0'lık galibiyetle ayrılmayı bildi.

MAÇ SONU İTİŞMELER YAŞANDI

Diğer yandan maçta düşük performans sergileyen Ahmet Sönmez, son düdükle birlikte Cihangir GSK taraftarıyla sözlü atışma yaşadı. İki takım oyuncuları arasında da kısa süren itişmeler yaşandı.

ALİ KARAVEZİRLER DE MAÇI TAKİP ETTİ

Cihangir Gençlik Spor Kulübü’nde 10 yıl başkanlık yapan Değirmenlik-Akıncılar Belediye Başkanı Ali Karavezirler de maçı Cihangir tribününde taraftarlarla birlikte izledi. Karavezirler, maçın bitiminde "Her şey çok güzeldi, çok iyi bir maç çıkardık." dedi.

MAÇ ÖNCESİ NOTLAR...
  • DTB ilk kez bu sezon cuma maçına çıktı. 
  • İkinci kez gece maçı oynayacak DTB, ilk gece maçında 3'üncü haftada Mağusa Türk Gücü deplasmanından 3 – 1 mağlubiyetle ayrılmıştı. 
  • Çıktığı son 3 maçını kazanan DTB, kalesinde gol görmedi. 
  • Bu karşılaşma öncesi, DTB 17 gol ile Aksa Süper Lig’de en fazla gol atan 2'nci takım konumunda. Bu gollerin 12'si ise son 3 maçta geldi. 
  • Cihangir GSK sezona 6’da 6 yaparak başladı. 18 puan ve +10 averaja sahip Cihangir GSK, aynı puanı paylaştığı Yonpaş Dumplupınar’ın ardından iki eksik averajla puan tablosunun ikinci sırasında yer alıyor.
  • Cihangir GSK, bu sezon oynadığı 3 deplasman maçında kendi kalesinde sadece 1 gol (Mağusa Türk Gücü deplasmanında aldığı 2 – 1 galibiyet) gördü. 
  • Hafta başı 29'uncu doğum gününü kutlayan Muhittin Tümbül, bu maç öncesi 7 gol ile ligin en golcü oyuncusu durumunda bulunuyor. Tümbül, 4'üncü haftadaki 5-1'lik Yenicami maçının ilk yarısında, 34 dakikada hat-trick yapmıştı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar