Galatasaray, Fatih Karagümrük'ü son dakikada devirdi

12 Mayıs 2024

Güncelleme: 13 Mayıs 2024

A
A

Türkiye Süper Lig'in kader haftasında Galatasaray yine kaybetmedi. Karagümrük deplasmanında 90'da galibiyet golünü bularak 3-2 kazanan Aslan, Fenerbahçe'nin 6 puan önünde şampiyonluğa doğru hızla ilerliyor.

ZgotmplZ

Süper Lig’in 36. hafta mücadelesinde Tolunay Kafkas yönetimindeki Fatih Karagümrük ile Okan Buruk’un ekibi Galatasaray, hakem Volkan Bayarslan’ın düdük çaldığı maçta Atatürk Olimpiyat Stadyumu’nda karşı karşıya geldi.

Gol düellosuna sahne olan müsabakada Galatasaray, rakibini 3-2'lik skorla mağlup ederek kritik bir üç puanın sahibi oldu.

Maçın 34. dakikasında Karagümrük, Ryan Mendes'in golüyle 1-0 öne geçti. Galatasaray, Barış Alper'in 45+7. dakikada attığı golle beraberliği yakaladı. İlk yarı bu skorla sona erdi. Mücadelenin 70. dakikasında Dries Mertens, Barış Alper'in asistinde topu ağlara gönderdi ve takımını 2-1 öne geçirdi. Karagümrük, Markao ile 83'te beraberliği yakalasa da Berkan Kutlu 90'da sahneye çıktı ve takımını 3-2 öne geçirdi. Maçta başka gol çıkmadı ve Galatasaray sahadan 3 puanla ayrıldı.

Dries Mertens, oynadığı son 8 Süper Lig maçında 9 asistlik katkı verdi. 1 gol ve 1 asistlik katkı veren Barış Alper ise sarı kırmızılı takımda toplamda 7 gol ve 11 asistlik katkı verdi.

Sarı-kırmızılı ekip, Süper Lig'deki son 24 müsabakada mağlubiyet yüzü görmedi. Sarı kırmızılı takım söz konusu maçlarda 22 galibiyet ve 2 beraberlik aldı.

Bu sonucun ardından Galatasaray, puanını 99'a çıkardı ve en fazla puan toplayan takım rekorunu güncelledi. Kümede kalma mücadelesi veren Karagümrük ise 37 puanla küme hattında kalarak ağır yara aldı.

Ligin bir sonraki haftasında Fenerbahçe ile karşılaşacak Galatasaray, derbiden 1 puan alması halinde şampiyonluğunu ilan edecek. fatih Karagümrük ise küme hattındaki Gaziantep FK ile oynayacak.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar