Dortmund, Atletico'yu eledi

17 Nisan 2024

Güncelleme: 17 Nisan 2024

A
A

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde, çeyrek final rövanş maçında ilk maçta 2-1 mağlup olduğu Atletico Madrid'i 4-2 yenen Borussia Dortmund yarı finale çıktı.

ZgotmplZ

Avrupa futbolunun kulüp düzeyindeki bir numaralı turnuvası UEFA Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek final rövanş mücadelesinde ilk maçı 2-1 kazanan İspanya temsilcisi Atletico Madrid, Almanya'nın Borussia Dortmund takımına konuk oldu.

Signal Iduna Park'taki karşılaşmanın ilk yarısı 34'üncü dakikada Julian Brandt ve 39'uncu dakikada Ian Maatsen'in attığı gollerle ev sahibi ekibin 2-0 üstünlüğüyle sona erdi.

Büyük çekişmeye sahne olan maçta İspanyol ekibi, 49'uncu dakikada Mats Hummels (kendi kalesine) ve 64'üncü dakikada Angel Correa ile skora 2-2'lik dengeyi getirdi.

71'inci dakika Niclas Füllkrug ile bir kez daha öne geçen Alman temsilcisi, 74'üncü dakika Marcel Sabitzer'in attığı golle rakibini 4-2 yendi ve son 4 takım arasına adını yazdırdı.

Bu sonucun ardından Borussia Dortmund, Barcelona'yı eleyen PSG ile yarı finalde eşleşti.

Yarı final müsabakalarının 30 Nisan-1 Mayıs ve 7-8 Mayıs'ta oynanacağı "Devler Ligi"nde final maçı, 1 Haziran'da Londra'daki Wembley Stadı'nda yapılacak.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar