Cimnastik eğitiminde hedef 10 bin çocuk

19 Mayıs 2024

A
A

Birkan Uzun Cimnastik Salonu'nun açılış törenine katılan Cumhurbaşkanı Tatar, şu an 7 bin çocuğun cimnastik eğitimi aldığını ve bu sayının gelecekte 10 bine çıkarılmasının hedeflendiğini belirtti.

ZgotmplZ

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Akçay Mehmet Erge Spor Kompleksi'nde yer alan KOOPBANK Birkan Uzun Cimnastik Salonu'nun açılış törenine katıldı.

Törende konuşan Cumhurbaşkanı Tatar, Birkan Uzun ve Mehmet Erge'nin isimlerinin bu tesise verilmesinin anlamlı olduğunu belirtti ve çocukların cimnastik dahil birçok spor dalında gelişerek ülkeyi temsil edeceklerine inandığını ifade etti. "Çocuklarımız bizim gururumuzdur" diyen Tatar, tesisin açılmasında emeği geçenleri tebrik etti ve gençlerin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutladı.

Tatar, spor yapan daha sağlıklı çocuklar yetiştirmenin önemine değinerek, şu an 7 bin çocuğun cimnastik eğitimi aldığını ve bu sayının gelecekte 10 bine çıkarılmasının hedeflendiğini belirtti. KKTC Cimnastik Federasyonu'nun çalışmalarını takdir eden Cumhurbaşkanı, başta Federasyon Başkanı Hasan Sapsızoğlu olmak üzere, bu spora emek veren herkesi kutladı. Açılış töreninde, KKTC Cimnastik Federasyonu'na bağlı gösteri gruplarının performansları da yer aldı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar