Buse Savaşkan, Türkiye rekorunu kırdı

26 Ocak 2024

Güncelleme: 27 Ocak 2024

A
A

Kıbrıslı Türk atlet Buse Savaşkan, 2024 Salon Şampiyonası'nda 1,91'lik atlayışı ile Türkiye büyükler salon rekorunun sahibi oldu. Başbakan Üstel, Buse Savaşkan'ın başarısını tebrik etti.

ZgotmplZ

Başbakanlık ve Atletizm Federasyonu'nun destekleriyle 2024 Olimpiyatları'na hazırlanan atlet Buse Savaşkan, Wuppertaler Hochsprungmeeting 2024 Salon Şampiyonasında 1,91'lik atlayışı ile Türkiye rekorunun sahibi oldu

KKTC Atletizm Federasyonu, yaptığı paylaşımda ''Türkiye Büyükler Salon Rekoru artık federasyonumuz atleti Buse Savaşkan'ın'' ifadelerini kullandı.

Buse Savaşkan, 21 Ocak'ta Fransa'da gerçekleşen bir yarışmada birincilik elde etmişti.

 
BAŞBAKAN ÜSTEL'DEN TEBRİK
 
Başbakan Ünal Üstel, yaptığı paylaşımda, Buse Çalışkan'ın başarısını kutlayarak, adını Kıbrıs Türk tarihine altın harflerle yazdırdı'' dedi.
 
Üstel şu ifadeleri kullandı:
 
''Almanya'da düzenlenen Atletizm WUppertaler Hochsprungmeeting 2024 Salon Şampiyonası'nda 1.91'lik atlayış yaparak Türkiye rekoru kıran KKTC Atletizm Federasyonu milli sporcumuz, Buse Savaşkan'ı gösterdiği başarıdan ötürü halkım ve şahsım adına tebrik ederim. Buse Savaşkan spor adına verdiği mücadele ile Kıbrıs Türk gençliğine örnek olduğu gibi Kıbrıs Türk tarihine de adını altın harflerle yazdırmaktadır. Tebrikler Buse Savaşkan, Başarılarının devamı dilerim.''
 
Kıbrıslı Türk atlet Buse Savaşkan.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar