Beşiktaş-Galatasaray rekabetindeki 355. karşılaşma

3 Mart 2024

Güncelleme: 3 Mart 2024

A
A

Türkiye Süper Lig'in 28. haftasındaki derbide bugün karşılaşacak Beşiktaş ile Galatasaray, tarihlerinde 355. kez birbirlerine rakip olacak.

ZgotmplZ

Beşiktaş ile Galatasaray arasındaki Tüpraş Stadı'nda oynanacak derbi maçı, bugün saat (TSİ) 19.00'da başlayacak ve Halil Umut Meler tarafından yönetilecek.

Beşiktaş, Türkiye Süper Lig'de 27 maçta 14 galibiyet, 4 beraberlik, 9 yenilgi alarak 46 puanla dördüncü sıraya yerleşti. Galatasaray ise 23 galibiyet, 3 beraberlik, 1 mağlubiyetle 72 puanla lider konumda bulunuyor.

Beşiktaş, ligin ilk yarısında deplasmanda oynadığı derbide Galatasaray'a 2-1 mağlup olmuştu.

İki takım arasındaki rekabette Galatasaray'ın üstünlüğü bulunuyor, ligde yapılan 131 karşılaşmada Galatasaray 49, Beşiktaş ise 39 kez galip geldi.

Beşiktaş, 2016 yılında açılan Tüpraş Stadı'nda Galatasaray'a karşı üstünlük kurdu. Beşiktaş'ta 3 oyuncu eksikken, Galatasaray'da Hakim Ziyech'in forma giyemeyeceği belirtiliyor. Maç öncesi her iki takımda da ceza sınırında bulunan oyuncular yer alıyor.

Beşiktaş son 6 maçında mağlubiyet yaşamadı ve son 4 resmi maçında kalesinde gol görmedi. Galatasaray ise son 15 lig maçında mağlubiyet almadı ve son 8 maçını kazandı. Galatasaray, ligin en iyi savunma yapan takımı olarak öne çıkıyor.

İki takım arasındaki rekabette çeşitli istatistikler ve tarihi notlar da bulunuyor, bu rekabetin en erken derbisi 2012-2013 sezonunda oynandı ve en çok gol atan futbolcu Gündüz Kılıç olarak belirlendi.

Rekabette birçok futbolcu her iki takım formasını da giydi ve çeşitli seyirci rekorları kırıldı. Özellikle 2013-2014 sezonundaki derbi, seyirci rekorunun kırıldığı ve yarıda kalan bir maç olarak hatırlanıyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar