2 kırmızı kart, 5 gol: Galatasaray Avrupa'da kazandı

15 Şubat 2024

Güncelleme: 16 Şubat 2024

A
A

Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi play-off turu ilk maçında Çekya'nın Sparta Prag takımı ile karşı karşıya geldi. 2 kırmızı kartın çıktığı mücadeleyi Galatasaray 3-2'lik skorla kazandı.

ZgotmplZ

Türkiye temsilcisi Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi son 16 play-off turu ilk maçında bugün Çekya'nın Sparta Prag takımı ile karşılaştı.

Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi Son 16 Play-Off Turu ilk maçında sahasında Çekya temsilcisi Sparta Prag'ı ağırladı.

3-2'lik beraberlikle sona eren mücadelede 2 kırmızı kart çıktı. 

Galatasaray'ın golleri Kerem Demirbay, Mertens ve uzatma dakikalarında Icardi'den geldi. 

Karşılaşmayı İspanya Futbol Federasyonu'ndan Alejandro Hernandez yönetti. Alejandro Hernandez'in yardımcılıklarını ise Jose Naranjo ile Diego Sanchez Rojo yaptı.

İKİ TAKIM DA ON KİŞİYLE TAMAMLADI

Dries Mertens'in 60. dakikadaki golüyle 2-1 öne geçen sarı kırmızılılar, 62'de Victor Nelsson'un kırmızı kart görmesiyle 10 kişi kaldı. Prag 65'de Jan Kuchta'nın kafa golüyle skoru 2-2 yaptı. Çekya ekibinin sol kanat beki Matej Rynes, çift sarı karttan kırmızı kartla oyundan atılınca konuk ekip de 10 kişi kaldı.

Karşılaşmanın 90. dakikasında, Fernando Muslera karşı karşıya bir pozisyonda müthiş bir kurtarışa imza attı. Dakikalar 90+1'i gösterdiğinde Icardi sahneye çıktı ve Galatasaray'ı 3-2'lik galibiyete taşıdı. Arjantinli yıldız, 2 asist-1 golle maçın adamı oldu.

YENİ TRANSFERLER YOK

Galatasaray'ın yeni transferi Serge Aurier, teknik heyet kararıyla maç kadrosuna alınmadı.

Diğer yeni transfer Derrick Köhn, Galatasaray'ın UEFA listesinde yer almaması sebebiyle forma giyemiyor. 

Hakim Ziyech ise Fas Milli Takımı'nda geçirdiği sakatlık sebebiyle kadroda bulunmuyor. 

GALATASARAY SADECE 1 KEZ MAĞLUBİYET YAŞADI

Galatasaray, bu sezon iç sahadaki resmi maçlarda sadece 1 kez mağlup oldu.

Sarı-kırmızılı ekip, bu sezon taraftarı önünde çıktığı 13 Süper Lig müsabakası ile 2 Ziraat Türkiye Kupası mücadelesinin tamamını kazandı.

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde sahasında yaptığı 3 mücadeleyi de galip tamamlayan sarı-kırmızılılar grup aşamasındaki 3 karşılaşmada 2 beraberlik, 1 yenilgi yaşadı. Galatasaray, söz konusu mağlubiyeti Bayern Münih karşısında yaşadı.

C Grubu'nda İskoçya'nın Rangers, İspanya'nın Real Betis ve Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nin Aris Limassol takımlarıyla mücadele eden Çekya temsilcisi, 3 galibiyet, 1 beraberlik ve 2 mağlubiyet aldı. Sparta Prag, topladığı 10 puanla grubu ikinci sırada bitirerek play-off turuna kaldı.

İki takım arasındaki rövanş müsabakası 22 Şubat Perşembe günü Çekya'da yapılacak.

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar