Teslimat İspanya'da bir ilki başardı

24 Temmuz 2021

Güncelleme: 26 Temmuz 2021

A
A

“Teslimat”, GOYA için ön eleme yapan Elche'deki festivalden birincilikle döndü.

ZgotmplZ
“Festival Internacional de Cine Independiente de Elche” olarak bilinen festival, İspanya’nın en prestijli sinema etkinliklerinden biri olarak kabul ediliyor.
Teslimat

Kıbrıs Türk yapımı “Teslimat” adlı kısa film, İspanya'da büyük bir başarı elde etti.

Yönetmenliğini Doğuş Özokutan’ın yaptığı film, İspanyol Akademi Ödülleri (GOYA) için ön eleme yapan 44’üncü Elche Uluslararası Bağımsız Filmler Festivali’nden “En İyi Uluslararası Kısa Film” ödülünü kazandı. 

Ödül, İspanya’nın en eski festivallerinden biri olan Elche tarafından animasyon, belgesel ve kurmaca film kategorilerinde yarışan yabancı filmlere verilen “en büyük ödül” olarak nitelendiriliyor.  

TESLİMAT İLKİ BAŞARDI

"Teslimat" bu başarısıyla, GOYA’ya akredite bir festivalden ödül kazanan ilk Kıbrıs Türk yapımı kısa film oldu. İspanya’da sınırlı sayıda festivalin GOYA’ya akreditasyonu bulunuyor. Elche, "Teslimat"ın resmi seçkisine girmeyi başardığı GOYA’ya akredite dördüncü festivaldi.

İSPANYA’NIN EN ÖNEMLİ FESTİVALLERİNDEN BİRİ…

Valensiya Özerk Bölgesi’nde yer alan 220 bin nüfuslu Elche şehrinde düzenlenen ve uluslararası alanda “Festival Internacional de Cine Independiente de Elche” olarak bilinen festival, İspanya’nın en prestijli sinema etkinliklerinden biri olarak kabul ediliyor.  Bu yıl da dünya genelinden binlerce kısa film başvurusu alan festival “Teslimat”ı kurmaca kategorisindeki yarışma için seçmişti. Festival, “kurmaca”, “animasyon”, “belgesel”, “mobil” ve “Valensiya özel” adlı kategorilerde yarışmalar düzenledi.   

Kısa adı "FICIE" olan ve “Mediterráneo” adlı vakıf tarafından bu yıl 16-23 Temmuz tarihleri arasında düzenlenen festivaldeki film gösterimleri ülkedeki Kovid-19 protokollerine uygun olarak sinema salonlarında gerçekleştirildi. 

TESLİMAT HAKKINDA

“Teslimat”ın çekimleri Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ), post prodüksiyonu ise Kültür Dairesi’nin maddi katkılarıyla yapıldı.

Senaristliğini ve yönetmenliğini Doğuş Özokutan’ın üstlendiği filmde, kızının tedavi masraflarını karşılamanın tek yolunun bir grup mültecinin hayatıyla kumar oynamak olduğuna inanan bir şoförün hikayesini anlatılıyor.

Başrolünde İzel Seylani’nin yer aldığı kısa film, Güney Mesarya Halk Tiyatrosu oyuncuları Affet Aksakallı, Hulusi Özoğul, Neşet Haydaroğulları, Hüseyin Kasapoğlu, Arda Sakallızade, Erdoğan Özboltaşlı, Fatma Haydaroğulları, Fatoş Silahçı Özoğlu, Murat Vaiz, Ahmet Öner Haydaroğulları, Melis Hoca, Nahide Oğlak, Özlem Yerelgün Onsöy, Defne Özoğlu, Berfin Özoğlu, Hayal Önsoy, Mehmet Gezici, Yankı Karadağlu, Emir Hüseyin Kaynak ve Dilay Seylani’nin yanı sıra filmin senaryosuna ilham veren Suriyeli savaş mağdurlarından biri olan Laura Albasha da rol alıyor.

Ana yapımcılığını Vasvi Çiftçioğlu’nun üstlendiği filmin ortak yapımcıları ise Murat Aktuğralı, Doğuş Özokutan ve Laura Albasha.

2020 Ocak ayında Çamlıca köyü ve civarında çekilen “Teslimat”ın müzikleri ise İnal Bilsel’e ait.

Görüntü yönetmenliğini Pieter Verburg’un, ses tasarımını Frank van Bracht’ın üstlendiği filmin post prodüksiyonu Hollanda’da yapıldı.  Filmin çekim sırasındaki ses kayıtları ise Berk Karkutoğlu tarafından yapıldı.

Filmin kostüm tasarımı Hüseyin Özinal üstlendi; Doğukan Özokutan yapım sorumlusu, Orhan Erönen ise lojistik sorumlusu olarak görev aldı; Naz Atun filmin posterini tasarladı; kamera arkası fotoğrafları Kerim Belet tarafından çekildi. 

"Teslimat", dünya prömiyerini yaptığı Kasım 2020’den bu yana 19 uluslararası festivalin resmi seçkisine girmeyi başardı ve toplam dört ödül kazandı. 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar