7 yıldır bekliyordu... Güzelyurt Hastanesi için bu kez müjdeyi Üstel verdi...

14 Mart 2024

A
A

2017'de temeli atılan ve verilen sözlere rağmen bir türlü bitirilemeyen Güzelyurt Hastanesi için gelecek ay ihaleye çıkılacak. Üstel, hastanenin kısa süre içinde halkın hizmetine sunulacağı sözünü verdi.

ZgotmplZ Bulduk İnşaat / Facebook

Haber Merkezi - Ramazan Adnan

Güzelyurt Hastanesi için gelecek ay ihaleye çıkılacak.

Açıklama Başbakan Ünal Üstel'den geldi.

Tıp Haftası nedeniyle Başbakanlık'taki Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği heyetini kabulünde konuşan Üstel, Güzelyurt Hastanesi için önümüzdeki ay ihaleye çıkılacağını ve hem Güzelyurt hem Lefke halkının yararlanabileceği modern bir hastanenin kısa süre içinde halkın hizmetine sunulacağını açıkladı.

Kutlu Adalı Bulvarı üzerinde yer alan Güzelyurt Sivil Savunma Teşkilat Binası yanına inşa edilecek Güzelyurt Hastanesi’nin temeli 27 Şubat 2017 tarihinde dönemin Başbakan Hüseyin Özgürgün’ün de katılımıyla atılmıştı.

Başbakanlık Şeref Salonu'nda gerçekleşen kabulde KTTB Başkanı Ahmet Özant, sağlıktaki sorunlar ve çözüm önerilerini içeren mektubu birlik adına Başbakan Ünal Üstel’e sundu.

Başbakan Ünal Üstel kabulde ayrıca, Girne Hastanesi için de ekipman hazırlığı yapıldığını ve kısa bir süre içinde Girne’deki yoğunluğun ortadan kaldırılacağını, Serdarlı, Maraş, Pamuklu ve Lapta'ya da sağlık ocağı yapılacağını belirtti.

GÜZELYURT DEVLET HASTANESİ HAKKINDA

Projesi 2005 yılında hayata geçirilen Güzelyurt Devlet Hastanesi’nin temeli 27 Şubat 2017’de atılmıştı.

2018'de ise ihaleye çıkılarak inşaatına başlanan hastanenin duvarları örülmüş ancak o dönemki hükümetin bozulması sonucu inşaat yarım kalmıştı. 

Geçen sürede hastane tamamlanamadı.

17 dönüm üzerine kurulacak hastanenin 15 bin 500 metrekare büyüklüğünde ve tüm ana branşları barındıracak şekilde 120 odalı ikinci basamak hastane olacağı açıklanmıştı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar